elenΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elenΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η ΟΕΒ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικού Διαλόγου

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) συμμετείχε σε συνεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου (ΕΕΚΔ) η οποία πραγματοποιήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου, 2017 στις Βρυξέλλες.

Η ΕΕΚΔ, που συστάθηκε το 1992, αποτελεί το κύριο σώμα για τον διμερή κοινωνικό διάλογο σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο και απαρτίζεται από ισάριθμο αριθμό εργοδοτικών και συνδικαλιστικών εκπροσώπων που προέρχονται από τις Ευρωπαϊκές και εθνικές οργανώσεις των Κοινωνικών Εταίρων. Την Επιτροπή απασχολούν θέματα κοινωνικού και εργασιακού περιεχομένου. Πέραν από τις συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων, η Επιτροπή προγραμματίζει και υλοποιεί κοινές πρωτοβουλίες των Κοινωνικών Εταίρων και υιοθετεί κείμενα που συμφωνούν οι δύο πλευρές κατόπιν διαπραγμάτευσης. Τέλος, η ΕΕΚΔ διαβουλεύεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για όλα τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων και ενδιαφερόντων της.

Κατά την συνεδρία, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων το Πρόγραμμα Εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2017, ο εκσυγχρονισμός του Ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου ασφάλειας και υγείας στην εργασία, η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τροποποίηση του Κανονισμού 883/2004 που αφορά τον συντονισμό των εθνικών συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης, η ενίσχυση του εθνικού κοινωνικού διαλόγου μέσα από τις δράσεις και τα σχέδια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και η επικείμενη υπογραφή της Συμφωνίας – Πλαίσιο για την Ενεργό Γήρανση.

Στην Επιτροπή συμμετέχει η Διευθύντρια Εργασιακών Σχέσεων & Κοινωνικής Πολιτικής της ΟΕΒ κα Λένα Παναγιώτου, εκπροσωπώντας τους Κύπριους εργοδότες.
lp2

Related Posts