elenΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elenΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

H OEB

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ).

Για περισσότερα από 60 χρόνια, η ΟΕΒ αποδεικνύει με την δράση της ότι αποτελεί καθοριστικό φορέα της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης του τόπου ως η Εργοδοτική Οργάνωση της Κύπρου και ο κυριότερος Εκπρόσωπος των Επιχειρήσεων στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια μεταβάλλεται συνεχώς με ραγδαίους ρυθμούς. Η ΟΕΒ παρακολουθώντας στενά τη νέα τάξη πραγμάτων, έχει υιοθετήσει τα απαραίτητα εργαλεία, προκειμένου να προσφέρει στα Μέλη της στοχευμένες ποιοτικές υπηρεσίες που κινούνται σε τρείς βασικούς άξονες:

  • Επίλυση προβλημάτων
  • Υποβοήθηση της ανάπτυξης
  • Έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση

 

Ο ιστότοπος αυτός, εδώ και αρκετά χρόνια εμπλουτίζεται τακτικά σε περιεχόμενο με σκοπό να αποτελέσει μια άμεση και έγκυρη πηγή ενημέρωσης των επιχειρήσεων σε θέματα που αφορούν τόσο τις δραστηριότητες, πρωτοβουλίες, εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα της ΟΕΒ όσο και σε ειδήσεις που σχετίζονται με την οικονομία, εργασιακές σχέσεις, βιομηχανία, νομοθεσίες, σχέδια χορηγιών, ενέργεια, περιβάλλον και άλλα.

Η ιστοσελίδα της ΟΕΒ συχνά αναβαθμίζεται σχεδιαστικά με σύγχρονα εργαλεία και με την προσθήκη νέων θεματικών ενοτήτων ανάλογα και με τις περιστάσεις, διατηρώντας πάντοτε φιλικό χαρακτήρα προς τον χρήση.

Όλες οι νέες ειδήσεις στην ιστοσελίδα μας αναρτώνται ταυτόχρονα και στις σελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί η ΟΕΒ (Twitter, Facebook, Linkedin) φθάνοντας άμεσα στον κάθε ενδιαφερόμενο. Επίσης, η ιστοσελίδα περιέχει εκατοντάδες βίντεο με αποσπάσματα από τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και συζητήσεις για θέματα που αφορούν τον επιχειρηματικό κόσμο και την δράση της ΟΕΒ. Τα βίντεο αυτά είναι διαθέσιμα και στο κανάλι της ΟΕΒ στο Youtube.

H ΟΕΒ με την βοήθεια των διαδικτυακών καναλιών επικοινωνίας που διαθέτει, αποτέλεσε πηγή γρήγορης και αξιόπιστης ενημέρωσης για τον κύπριο επιχειρηματία και εργαζόμενο σε κρίσιμες περιόδους και γεγονότα που σημάδεψαν την οικονομία του τόπου, όπως ήταν η οικονομική κρίση του 2013, το Brexit και η πανδημία του κορωνοϊού COVID-19.

Για την ΟΕΒ, ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι μονόδρομος και βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες μας. Με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο, εισερχόμαστε πλήρως εξοπλισμένοι στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση (Industry 4.0), για να στηρίξουμε τον επιχειρηματία και την επιχειρηματική ανάπτυξη του τόπου σε μια Κύπρο της ευημερίας.

 

Αντώνιος Α. Αντωνίου

Πρόεδρος ΟΕΒ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) ιδρύθηκε το 1960 από 19 πρωτοπόρους επιχειρηματίες. Σήμερα, τα Μέλη της προέρχονται από όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας και απασχολούν πέριξ του 70% των εργοδοτουμένων του ιδιωτικού τομέα, ποσοστό που είναι από τα ψηλότερα στην Ευρώπη.

Η ΟΕΒ είναι Παγκύπρια ανεξάρτητη οργάνωση με εκατό (100) περίπου Επαγγελματικούς / Κλαδικούς Συνδέσμους Μέλη που εκτείνονται σε όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας όπως η Βιομηχανία, Υπηρεσίες, Κατασκευές, Εμπόριο, Περιβάλλον, Ενέργεια, Τουρισμός, Παιδεία, Υγεία και Γεωργία, ενώ το σύνολο των άμεσων και έμμεσων μελών της ξεπερνά τις 10,000.

ΟΡΑΜΑ

Να είναι ο ηγετικός εκπρόσωπος του εργοδοτικού και επιχειρηματικού κόσμου και ο καταλύτης της κοινωνικό-οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας του τόπου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

  • Να παρέχει ουσιαστική στήριξη και να προσθέτει αξία στην επιχείρηση-μέλος με την παροχή εύρους σύγχρονων, ποιοτικών και εξειδικευμένων υπηρεσιών (όπου ο ιδιωτικός τομέας αδυνατεί να υπεισέλθει) προσαρμοσμένων στις ανάγκες των μελών, των συνθηκών της αγοράς και κοινωνικό-οικονομικού περιβάλλοντος.
  • Να προωθεί τα συμφέροντα και ενδιαφέροντα των μελών της και της επιχειρηματικής κοινότητας και να διεκδικεί/εφαρμόζει μέτρα επιβίωσης, προώθησης και ανάπτυξης των επιχειρήσεων.
  • Να παρακολουθεί εκτενώς τα κοινωνικό-οικονομικά δρώμενα στην Κύπρο και το εξωτερικό, να συμβουλεύει το κράτος, τα μέλη και τον επιχειρηματικό κόσμο και να συμβάλλει έμπρακτα και ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
  • Να συνεργάζεται με το κράτος και άλλους φορείς και συντελεστές της κοινωνίας με πρόταξη την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της ευημερίας του τόπου.
  • Να διατηρεί το ισοζύγιο δυνάμεων μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου και των εργατικών και άλλων οργανώσεων που δρουν ως ομάδες πίεσης μέσα στο πλουραλιστικό σύστημα λήψης αποφάσεων της κυπριακής κοινωνίας.