ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Βραβεία Α’ ετήσιου Δημοσιογραφικού Διαγωνισμού για το Επιχειρείν

Το βραβείο του Α’ ετήσιου Δημοσιογραφικού Διαγωνισμού για το Επιχειρείν και την επιχειρηματικότητα στην Κύπρο, μοιράστηκαν οι δημοσιογράφοι Στέλλα Μούρεττου και Βάσος Βασιλείου, του περιοδικού “In Business” και της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» αντιστοίχως. Το διαγωνισμό συνδιοργάνωσαν η Ένωση Συντακτών Κύπρου, η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων και η Cyta  Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου, στις 11 π.μ. στο Αμφιθέατρο Κεντρικών Γραφείων  της Cyta, στη Δασούπολη.

Τα βραβεία απένειμε ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος σε χαιρετισμό  που απηύθυνε στην εκδήλωση εξήρε την πρωτοβουλία των συνδιοργανωτών, ΕΣΚ, ΟΕΒ και Cyta  και πρόσθεσε: «Αυτά τα βραβεία – που εύχομαι να καταστούν θεσμός – είναι σημαντικό να δίδονται διότι συμβολίζουν την επιβράβευση μιας αξιόλογης προσπάθειας αποτελώντας σημαντικό κίνητρο για την εξέλιξη και την πρόοδο των δημοσιογράφων, οι οποίοι υπηρετούν λειτούργημα».

Ο Πρόεδρος της ΕΣΚ Γιώργος Φράγκος, στο δικό του χαιρετισμό, χαρακτήρισε τον δημοσιογραφικό διαγωνισμό για το Επιχειρείν «μακροπρόθεσμη επένδυση» και πρόσθεσε: «Θεσπίζουμε ένα θεσμό μακράς πνοής. Και ευελπιστούμε ότι αυτός θα προαγάγει και θα προβάλει όχι μόνο την κυπριακή επιχειρηματικότητα, αλλά και την κυπριακή δημοσιογραφία».

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒ Γιώργος Πέτρου υπογράμμισε ότι «ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί ένα τρόπο έμπρακτης αναγνώρισης και επιβράβευσης των ποιοτικών δημοσιογραφικών κειμένων που προβάλλουν το Επιχειρείν, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως ένα κίνητρο για να ασχοληθούν περισσότεροι Κύπριοι δημοσιογράφοι με την επιχειρηματική ενημέρωση και δράση στον τόπο μας».

Ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta  Αντρέας Νεοκλέους αναφέρθηκε  στη νέα μορφή δημοσιογραφίας, «που θα φέρνει τον δημοσιογράφο σε άμεση θέση πρόσβασης σε πολλαπλές πηγές πληροφοριών». Τόνισε δε ότι «H Cyta, διαθέτει τις υποδομές και τις υπηρεσίες που προσφέρουν τις υπερύψηλες ταχύτητες και την αξιόπιστη ασφάλεια διάχυσης των πληροφοριών και έχει αναλάβει την ευθύνη του βασικού συμμέτοχου στην προσπάθεια για ψηφιακό μετασχηματισμό των ΜΜΕ αλλά και της κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας γενικότερα».

Την Επιτροπή Αξιολόγησης των συμμετοχών στο διαγωνισμό αποτελούσαν οι: Πρόεδρος Κώστας Βενιζέλος, δημοσιογράφος και πανεπιστημιακός, και μέλη: Γιώργος Φράγκος, Πρόεδρος ΕΣΚ, Δημήτρης Βάκης, Διοικητικό Στέλεχος της KPMG – εκπρόσωπος της ΟΕΒ  και Μαρία Δάμαλου, Διευθύντρια Επιχειρηματικής Αγοράς Cyta.