ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Πρόσκληση σε Διαβούλευση «Προσοχή στο (Ψηφιακό) Κενό: Ψηφιακή Εκπαίδευση για Όλους»

Σας αποστέλλεται Πρόσκληση σε Διαβούλευση με θέμα «Προσοχή στο (Ψηφιακό) Κενό: Ψηφιακή Εκπαίδευση για όλους» που διοργανώνει η Επιτροπή Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Παράλληλης Βουλής για την Έρευνα, την Καινοτομία και την Ψηφιακή Διακυβέρνηση ως μέρος της προετοιμασίας προτάσεων προς την Πολιτεία για θέματα Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Πολιτισμού. Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) μετέχει στην Επιτροπή Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Παράλληλής Βουλής με τον Αντιπρόεδρο της, κ. Αντώνη Κουντούρη.

H διαβούλευση πραγματοποιείται την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, 4:00-6:00 μ.μ. μέσω στο ZOOM: https://us02web.zoom.us/j/3452060676. Στο επίκεντρο της διαβούλευσης θα είναι θέματα της Ενιαίας Εκπαίδευσης υπό το πρίσμα της ψηφιακής τεχνολογίας, το θεσμικό πλαίσιο, η απαραίτητη κουλτούρα, η επιμόρφωση, οι υποδομές, οι δομές και οι διεπιστημονικές συνεργασίες που πρέπει να υπάρχουν.

Στόχος της διαβούλευσης είναι να ακουστούν απόψεις αλλά κυρίως εισηγήσεις «από κάτω προς τα πάνω» (Bottom-up approach). Για το λόγο αυτό καλούμε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και της ενιαίας εκπαίδευσης, ακαδημαϊκούς, γονείς, μαθητές, φοιτητές, διαμορφωτές πολιτικής, τεχνοκράτες, εκπροσώπους οργανωμένων συνόλων και γενικά όλους όσους ενδιαφέρονται για το θέμα της Ενιαίας Εκπαίδευσης σε σχέση με την ψηφιακή τεχνολογία και πώς η τελευταία μπορεί να βοηθήσει το εκπαιδευτικό έργο και να ενισχύσει τα μαθησιακά αποτελέσματα για όλους, να δηλώσουν συμμετοχή. Τα αποτελέσματα της διαβούλευσης θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας από την Επιτροπή της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού και θα υποβληθούν στον Πρόεδρο της Βουλής και τα αρμόδια Υπουργεία και τμήματα της Κυβέρνησης. Παράλληλα θα ανακοινωθούν, στη σελίδα της Παράλληλης Βουλής και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και τις 22 Φεβρουαρίου 2021 εδώ: https://forms.gle/mjfj13oAtWAiDYAP7
Μέρος της διαβούλευσης θα μεταδίδεται ζωντανά από τη σελίδα της Παράλληλης Βουλής για την Έρευνα, την Καινοτομία και τη Ψηφιακή Διακυβέρνηση στο Facebook.
Περισσότερες πληροφορίες: https://fb.me/e/1Urz5XZOR και eccpp@onek.org.cy