ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Σύνδεσμος Επώνυμων Αλυσίδων Εστίασης Κύπρου: Πρακτικά ανεφάρμοστο το μέτρο για έλεγχο του SafePass από τις επιχειρήσεις

Ο Σύνδεσμος Επώνυμων Αλυσίδων Εστίασης Κύπρου (μέλος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων) εκφράζει την απογοήτευση αλλά και τον έντονο προβληματισμό και ανησυχία του, αναφορικά με το προδιαγραφόμενο μέτρο το οποίο θα μετακυλά την ευθύνη για την τήρηση της εφαρμογής του SafePass στους ιδιοκτήτες ή στους διαχειριστές των επιχειρήσεων και των υποστατικών των Κέντρων Αναψυχής.

Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές με τον πιο έντονο τρόπο πως κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο να εφαρμοστεί, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των υποστατικών μας.

Είναι αδιανόητο να πρέπει μέλη του προσωπικού μας να εκτελούν χρέη επιθεωρητών/αστυνομικών, ζητώντας από του πελάτες την παρουσίαση τόσο του SafePass όσο και της ταυτότητας για σκοπούς ταυτοποίησης, κάτι που ενδεχομένως να τους φέρει σε αντιπαράθεση μαζί τους.

Το μέτρο αυτό θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στο θέμα της διαχείρισης περιστατικών που πιθανόν να αρνούνται να παρουσιάσουν τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ την ίδια στιγμή είναι εξαιρετικά δύσκολη η εφαρμογή του σε μεγάλους χώρους οι οποίοι έχουν πολλές εισόδους και ο έλεγχος των επισκεπτών είναι αδύνατος.

Ο Σύνδεσμος μας δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο τα μέλη του αδυνατούν να εφαρμόσουν το μέτρο αυτό, και απευθύνει έκκληση όπως όπως το συγκεκριμένο ζήτημα επανεξεταστεί.

Παράλληλα, διαβεβαιώνουμε πως υπάρχει η διάθεση για συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, στο μέρος που αφορά την ενημέρωση των πελατών για την υποχρέωση κατοχής SafePass μέσω ανακοινώσεων που μπορούν να αναρτηθούν στα υποστατικά μας ή και μέσω της προσωπικής επικοινωνίας μαζί τους.