elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Έκθεση «Σύγχρονη Στέγη»: 12 – 14 Μαΐου 2017

 

 13η Έκθεση Εξοικονόμησης Ενέργειας «SAVENERGY 2017»
10η Έκθεση Τεχνολογιών Νερού και Περιβάλλοντος «ENVIROTEC 2017»
6η Έκθεση Δόμησης και Ανακαίνισης «CONSTRUCTIONS 2017»
—————————————

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) ανακοινώθηκε η ταυτόχρονη διοργάνωση των εκθέσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας «SAVΕNERGY 2017», Τεχνολογιών Νερού και Περιβάλλοντος «ENVIROTEC 2017» και Δόμησης και Ανακαίνισης «CONSTRUCTION 2017», οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κάτω από τον τίτλο «Σύγχρονη Στέγη» μεταξύ 12 και 14 Μαΐου 2017, στους χώρους της πρώην Αρχής Κρατικών Εκθέσεων, στη Λευκωσία.

Τα θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος καθώς και κατασκευών και αφορούν όλο το οικονομικό και κοινωνικό φάσμα της Κύπρου, γι’ αυτό και η ΟΕΒ διοργανώνει τις εκθέσεις αυτές που στόχο έχουν την πληρέστερη ενημέρωση του κάθε πολίτη και επιχειρηματία.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ κ. Μιχάλης Αντωνίου κατά τη διάσκεψη τύπου δήλωσε τις καινοτομίες των Εκθέσεων και συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «η ενταξη των εκθέσεων κάτω από τον ευρύτερο τίτλο «Σύγχρονη Στέγη», θα προσδώσει διευρυμένη κάλυψη των θεμάτων με τα οποία  καταπιάνονται οι εκθέσεις αφού εμπλουτίζει την Έκθεση και  με τεχνολογίες που αφορούν τόσο την επαγγελματική όσο και την ιδιωτική στέγη». Σημείωσε επίσης την παράλληλη Διοργάνωση  Επιστημονικού/Επαγγελματικού Συνεδρίου το Σάββατο 13 Μάϊου 2017 με τη συνεργασία του Επιστημονικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ), του Υπουργείου Ενέργειας και της ΑΗΚ. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου θα δοθεί επίσης η ευχέρεια διοργάνωσης παρουσιάσεων από τους εκθέτες ή και από επαγγελματίες διαφόρων κλάδων. Στόχος, η σφαιρική και ολοκληρωμένη πληροφόρηση του κοινού αλλά και των επαγγελματιών.

Ο κ. Αντωνίου στη συνέχεια ανέφερε την αλλαγή των ωρών λειτουργίας της Έκθεσης με συνεχές ωράριο το Σάββατο  από τις 10:00  μέχρι τις 22:00 και την Κυριακή από τις 10:00 μέχρι τις 20:00. Το Σάββατο 13 Μαΐου από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 η Έκθεση θα είναι ανοικτή μόνο για επαγγελματίες.

Η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ κα Χριστίνα Παπαδοπούλου σε δικό της χαιρετισμό ανέφερε ότι: «O ηλεκτρισμός είναι ένα πολύτιμο κοινωνικό αγαθό. Γι’ αυτό έχει σημασία η καλλιέργεια ενεργειακής συνείδησης που συμβάλλει στην εξοικονόμηση του αγαθού αυτού. Απλές καθημερινές πράξεις για τους οικιακούς καταναλωτές και η αναθεώρηση της πολιτικής χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας από τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες, μπορούν στην πράξη να φέρουν αποτελέσματα».

Από πλευράς του Υπουργείου Ενέργειας Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού  o Λειτουργός Βιομηχανικών Εφαρμογών κ. Νίκος Χατζηνικολάου δήλωσε ότι                           «Το πρόσφατο σχέδιο χορηγιών «Εξοικονομώ Αναβαθμίζω» έδειξε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  για την εφαρμογή μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και ότι ο κατασκευαστικός κλάδος είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στη ζήτηση για ενεργειακές ανακαινίσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το διαθέσιμο κονδύλι για το σχέδιο εξαντλήθηκε οκτώ μήνες νωρίτερα από ότι προβλεπόταν».

Τα εγκαίνια των Εκθέσεων θα τελέσει ο έντιμος Υπουργός Ενέργειας Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 16:00 στο περίπτερο 6 της πρώην Αρχής Κρατικών Εκθέσεων.

Οι Εκθέσεις πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού και της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου. Μέγας χορηγός των εκθέσεων είναι η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα και υποστηρικτές το Ειδικό Ταμείο ΑΠΕ & ΕΞΕ, τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Εταιρεία S.P. Green Energy Ltd.

Ώρες Λειτουργίας:

Παρασκευή από τις 16:00 μέχρι τις 22:00

Συνεχές ωράριο το Σάββατο από τις 10:00 μέχρι τις 22:00

* Το Σάββατο 13 Μαΐου από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 η Έκθεση θα είναι ανοικτή μόνο για επαγγελματίες.

Κυριακή από τις 10:00 μέχρι τις 20:00.

Στη συνέχεια της διάσκεψης ανακοινώθηκε επίσης στους εκπροσώπους των ΜΜΕ η συνεργασία ΟΕΒ – ΣΚΤ, με την οποία δημιουργήθηκε το νέο χρηματοδοτικό προϊόν «Χρηματοδότηση για εγκατάσταση θερμομόνωσης». Το νέο προϊόν προωθεί τις θερμομονώσεις οροφών σε κατοικίες, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, την εξοικονόμηση χρημάτων από τους ιδιοκτήτες και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης βελτιώνοντας τις συνθήκες θερμικής άνεσης στις κατοικίες, διασφαλίζοντας παράλληλα την υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών θερμομόνωσης.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Γενικός Διευθυντής της ΚΣΤ κ. Νικόλας Χατζηγιάννης τόνισε τη σημασία της συνεργασίας της ΚΣΤ, της ΟΕΒ και της Υπηρεσίας Ενέργειας του αρμόδιου Υπουργείου. Ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Ενέργειας υπογράμμισε τη σημασία που το συγκεκριμένο προϊόν έχει για τους ιδιοκτήτες κατοικιών καθώς και για την χώρα μας που οφείλει να επιτύχει συγκεκριμένους στόχους / υποχρεώσεις έναντι της ΕΕ. Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ σημείωσε ότι η συνεργασία αυτή είναι πολλαπλά επωφελής τόσο για τους ιδιοκτήτες, όσο και για την οικονομία και το περιβάλλον της χώρας μας.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ:
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΔ-ΟΕΒ
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΠ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ-ΑΗΚ

DIASKEPSH-SAVENERGY

DIASKEPSH-SAVENERGY-3

 

 

Related Posts