ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Ορόσημο η σημερινή μέρα – ο αγώνας συνεχίζεται – η ΟΕΒ σε εγρήγορση

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) εκφράζει βαθιά ικανοποίηση για την επιστροφή από σήμερα μεγάλου μέρους δραστηριοτήτων, οικονομικών και μη, που διακόπηκαν βίαια εξ’ αιτίας της πανδημίας.

Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την σταδιακή επιστροφή σε ρυθμούς κανονικότητας, επιβραβεύει το εντυπωσιακό πνεύμα συνεργασίας που επιδείχθηκε από επιχειρήσεις, εργαζόμενους και πολίτες και εμπεδώνει την δικαιολογημένη αίσθηση αισιοδοξίας για την πορεία των πραγμάτων.

Ωστόσο, για την ΟΕΒ ο αγώνας θα συνεχίζεται έως ότου επαναλειτουργήσει και η τελευταία επιχείρηση και έως ότου ανοίξει και το τελευταίο νηπιαγωγείο και παιδοκομικός σταθμός.

Με την ίδια αίσθηση ευθύνης απέναντι στον τόπο και με πλήρη μέριμνα για τους ευάλωτους και ευπαθείς συμπολίτες μας, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και να υποβάλλουμε τεκμηριωμένες εισηγήσεις σε σχέση με όσες δραστηριότητες παραμένουν ακόμη αδρανείς.

Μέσα στα πλαίσια αυτά και εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν, θα εξεταστεί η δυνατότητα για επιτάχυνση της επαναλειτουργίας δραστηριοτήτων, για τις οποίες ο οδικός χάρτης προβλέπει χρονικό σταθμό που αντικειμενικά μπορεί να μετακινηθεί νωρίτερα, χωρίς κινδύνους για την δημόσια υγεία.

Η ΟΕΒ καλεί όλες τις επιχειρήσεις, εργαζόμενους και πολίτες να διατηρήσουν με απόλυτη προσήλωση την εφαρμογή των μέτρων αυτοπροστασίας και εταιροπροστασίας, έτσι ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η μεγάλη αλλά εύθραυστη συλλογική επιτυχία.

Τέλος, η ΟΕΒ απευθύνει για μια ακόμα φορά έκκληση στην Κυβέρνηση να θέσει αμέσως σε εφαρμογή το Plan B για την παροχή ρευστότητας χαμηλού κόστους στις επιχειρήσεις, οι οποίες ασφυκτιούν από τις συνέπειες της πρωτοφανούς κρίσης.