ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΟΕΒ: Έκκληση για πολιτική ενότητα και αποφυγή αδιεξόδων

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) κατά την σημερινή τακτική της συνεδρίαση εξέτασε την διαμορφωθείσα κατάσταση στην οικονομία και διαπίστωσε τα ακόλουθα:

 

  • Η προτεραιότητα για προστασία της δημόσιας υγείας και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού είναι αδιαπραγμάτευτη.

 

  • Η πραγματική οικονομία βιώνει την χειρότερη περίοδο μετά το 1974, με τις βαρύτερες απώλειες και τους απειλητικότερους κινδύνους της σύγχρονης ιστορίας της.

 

  • Το ενδεχόμενο για μετατροπή της κρίσης σε δημοσιονομική και χρηματοπιστωτική, μεγαλώνει όσο η πραγματική οικονομία παραμένει σε καταστολή ή ουσιαστικό περιορισμό.

 

  • Σε δύο μήνες νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα πρέπει να αρχίσουν να καταβάλλουν δόσεις δανείων, να αποπληρώνουν τα ενοίκια επαγγελματικής στέγης και να πληρώνουν για την λογιζόμενη διανομή μερισμάτων παρελθόντων καλών εποχών. Αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη δραστηριότητας, εσόδων και ρευστότητας.

 

  • Εκείνο που επιβάλλεται υπό τις περιστάσεις είναι η αυστηρή εφαρμογή των προνοιών των πρωτοκόλλων, η ευλαβική τήρηση από επιχειρήσεις, εργαζόμενους και από τον γενικό πληθυσμό των κανόνων αυτοπροστασίας και ετεροπροστασίας.

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΕΒ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και απευθύνει απέλπιδα έκκληση:

 

  • Σε όλα της τα Μέλη αλλά και σε κάθε επιχειρηματία, εργαζόμενο και πολίτη για σχολαστική εφαρμογή όσων τα πρωτόκολλα προβλέπουν,

 

  • Στις αρμόδιες Αρχές για συστηματικούς ελέγχους, τακτικές επιθεωρήσεις και εκστρατείες ενημέρωσης του πληθυσμού και ιδιαίτερα της νεολαίας,

 

  • Στις πολιτικές δυνάμεις για ενότητα, σύμπνοια και συνεργασία στα ελάχιστα εκείνα που μας ενώνουν ως πολίτες της ίδιας Χώρας.

 

Οι αντοχές οικονομίας και κοινωνίας δοκιμάζονται. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται αυτή την ώρα ο τόπος είναι η προσθήκη ενός ακόμα στοιχείου αβεβαιότητας, ρευστότητας και ανασφάλειας με ένα Κράτος παράλυτο. Οι πολιτικές δυνάμεις έχουν αποδείξει σε σωρεία κρίσιμων περιστάσεων στο παρελθόν, ότι ενώπιον των κοινών κινδύνων, υπεράνω όλων θέτουν το κοινό καλό. Αυτό ζητούμε να πράξουν και τώρα.