ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η ΟΕΒ συμμετείχε σε σύσκεψη με θέμα τη συνδεσιμότητα της Κύπρου και των αεροπορικών ναύλων υπό την προεδρία της YMEE κας Βασιλικής Αναστασιάδου

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) συμμετείχε σε σύσκεψη με θέμα τη συνδεσιμότητα της Κύπρου και των αεροπορικών ναύλων υπό την προεδρία της Υπουρού Μεταφορών κας Βασιλικής Αναστασιάδου, η οποία πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου 2019.

Την ΟΕΒ εκπροσώπησαν οι κύριοι Λούης Λοΐζου, Αντιπρόεδρος και Αντώνης Φραγκούδης, Διευθυντής Τμήματος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Οικονομίας.

Παρατίθεται πιο κάτω το σχετικό ανακοινωθέν του Γραφείου Τύπου και Πλήροφοριών:

H YMEE κα Βασιλική Αναστασιάδου προήδρευσε σύσκεψης για το θέμα της συνδεσιμότητας της Κύπρου και των αεροπορικών ναύλων

Το θέμα της συνδεσιμότητας της Κύπρου και των αεροπορικών ναύλων ήταν στο επίκεντρο σημερινής σύσκεψης, της οποίας προήδρευσε η Υπουργός Μεταφορών κα Βασιλική Αναστασιάδου, στην παρουσία του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σάββα Περδίου.

Στη σύσκεψη έλαβαν επίσης μέρος, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Hermes Airports, της ΟΕΒ, του ΚΕΒΕ, του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων και του ΠΑΣΥΞΕ.

Σε δηλώσεις της, η Υπουργός κα Αναστασιάδου σημείωσε ότι το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει ευθέως για να μειώσει ή επηρεάσει τις τιμές των αεροπορικών ναύλων.

Αυτό που μπορεί να πράξει το κράτος, τόνισε, είναι να υιοθετήσει μέτρα, τα οποία θα συμβάλουν στην αύξηση της προσφοράς, καθώς οι τιμές των εισιτηρίων ρυθμίζονται από τους κανόνες της προσφοράς και της ζήτησης.

Η κα Υπουργός ανέφερε ότι στο πλαίσιο της σύσκεψης ανασκοπήθηκαν οι ενέργειες που έχουν γίνει από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς από τα τέλη Απριλίου και εντεύθεν, οπότε και είχε πραγματοποιηθεί, η πρώτη σύσκεψη για το ζήτημα της συνδεσιμότητας και των αεροπορικών ναύλων.

Όλοι οι φορείς, πρόσθεσε, βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος ως προς τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι τα μέτρα που λαμβάνονται, όπως και αυτά που πρόκειται να εφαρμοστούν, θα αποδώσουν σε μακροπρόθεσμο στάδιο. Αφορούν κυρίως, σημείωσε, την προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών, την αύξηση των δρομολογίων και την επανεξέταση των κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες, σε συνεργασία με την Hermes.

Η κα Αναστασιάδου σημείωσε τέλος ότι υπάρχει ενδιαφέρον από αεροπορικές εταιρείες, για να εγγραφούν στην Κύπρο.

Από της πλευράς του, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος, ανέφερε ότι το Υφυπουργείο θα συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση του ανοίγματος νέων προορισμών και της ενίσχυσης των υφιστάμενων δρομολογίων.

Τόνισε ότι υπάρχουν ενθαρρυντικές ενδείξεις από αγορές όπως η Γερμανική και Αυστριακή, από τις οποίες υπάρχει ζήτηση, για τουρισμό στο νησί μας. Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη, ανέφερε, η οποία ενδεχομένως θα δώσει την ώθηση που πρέπει σε ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, για να αυξήσουν υφιστάμενα δρομολόγια και να προσθέσουν νέα. Αυτό, πρόσθεσε, θα συμβάλει στη μείωση των αεροπορικών ναύλων.

Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχει συμφωνία με αεροπορική εταιρεία από τη Γερμανία και την Αυστρία, ανέφερε ότι οι εταιρείες λαμβάνουν τις αποφάσεις τους για το πτητικό πρόγραμμα του νέου έτους προς το τέλος του καλοκαιριού.