ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η ΟΕΒ στηρίζει την Εβδομάδα Ρευματικών Παθήσεων 8-16 Μαΐου 2021

Ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου (ΑΣΚ) διοργανώνει την Εβδομάδα Ρευματικών Παθήσεων 8- 16 Μαΐου 2021, η οποία έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας. Ο θεσμός πραγματοποιείται με σκοπό την ενημέρωση και τη διαφώτιση των ρευματοπαθών, των οικείων τους, της κοινωνίας και όλων των φορέων για θέματα όπως η έγκαιρη διάγνωση, η πρόληψη, η θεραπεία και η αποκατάσταση μεταξύ άλλων, ως προς τις Ρευματικές Παθήσεις.

Οι ρευματικές παθήσεις:
– Αποτελούν τη πρώτη αιτία αναπηρίας παγκοσμίως
– Αφορούν το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού
– Προσβάλλουν πολλά παιδιά εκτός από ενήλικες
– Είναι χρόνιες

Οι δράσεις της Εβδομάδας Ρευματικών Παθήσεων 2021 θα πραγματοποιηθούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μέσω διαδικτύου, με πλήρη συμμόρφωση και σεβασμό στα περιοριστικά μέτρα που απαιτούνται για τον περιορισμό της πανδημίας Covid 19.

Ο Σύνδεσμος καλεί το κοινό να λάβει γνώση για τις παθήσεις αυτές και να συμμετέχει στις δράσεις μας, με σκοπό την αναγνώριση τυχόν συμπτωμάτων, την εξέταση από ρευματολόγο για έγκαιρη διάγνωση και τη συνδρομή μέσω εισφορών για την κατασκευή του Πάρκου Της Χαράς. Το πάρκο αυτό θα προσδώσει χαρά σε παιδιά με ρευματικά νοσήματα και κινητικά προβλήματα στον Δήμο Λατσιών, συμβάλλοντας στην δραστηριοποίηση και κοινωνικοποίηση τους.
Κάθε εισφορά θα συμβάλλει στο χαμόγελο τους!

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) στηρίζει και φέτος την διοργάνωση της Εβδομάδας Ρευματικών Παθήσεων 2021 και το έργο του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου, προς ανάδειξη των ρευματικών νοσημάτων και την ενημέρωση της κοινωνίας για τις ρευματικές παθήσεις.