ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

H ΟΕΒ στη Σύνοδο Κορυφής Climate Innovation Summit 2018

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) συμμετείχε στην 5η Σύνοδο Κορυφής «Climate Innovation Summit 2018», που πραγματοποιήθηκε στις 6-8 Νοεμβρίου 2018, στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Το Climate Innovation Summit διοργανώνεται από το Climate-KIC, του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT).

Στο επίκεντρο των εργασιών του φετινού Climate Innovation Summit, με τίτλο ‘Mission Finance’, ήταν η εξεύρεση καινοτόμων λύσεων και συνεργασιών για τη χρηματόδοτηση έργων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το Climate Innovation Summit έφερε κοντά εκπροσώπους από μεγάλα ευρωπαϊκά τραπεζικά ιδρύματα και άλλους χρηματοδοτικούς οργανισμούς, πανεπιστήμια, επιχειρήσεις και φορείς λήψης αποφάσεων. Κατά τη Σύνοδο παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές χρηματοδότησης και συζητήθηκε η ανάπτυξη νέων τρόπων και σχεδίων χρηματοδότησης έργων χαμηλού άνθρακα, που θα λαμβάνουν υπόψη τις ευκαιρίες, τις προκλήσεις και τις αβεβαιότητες που προκύπτουν ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή.

Προσκεκλημένοι ομιλητές, μεταξύ άλλων, ήταν ο κος Richard Bruton, Υπουργός Επικοινωνιών, Κλιματικής Αλλαγής και Περιβάλλοντος της Ιρλανδίας, ο κος Maroš Šefčovič, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για θέματα Ενεργειακής Ένωσης και ο κος Andrew McDowell, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB).

Εκ μέρους της ΟΕΒ συμμετείχαν στο Climate Innovation Summit η κα Ανθή Χαραλάμπους και η κα Χρίστια Αλεξάνδρου, της Υπηρεσίας Ενέργειας και Περιβάλλοντος της ΟΕΒ.

Η ΟΕΒ, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την ανάπτυξη κατάλληλων χρηματοδοτικών μηχανισμών για τις κυπριακές επιχειρήσεις, υλοποιεί το ευρωπαϊκό έργο Business4Climate Plus, σκοπός του οποίου είναι η ανάπτυξη οδικού χάρτη χρηματοδότησης έργων για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στις επιχειρήσεις, με απώτερο στόχο ο χάρτης αυτός να ενσωματωθεί στην εθνική στρατηγική για το κλίμα και την ενέργεια.

Περισσότερες πληροφορίες για το Climate Innovation Summit στην ιστοσελίδα www.climateinnovationsummit.org.