elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Διενέργεια Διαγνωστικών Ελέγχων (Rapid Test) από τις Επιχειρήσεις για Επανεκκίνηση της Οικονομίας

Επισυνάπτεται πιο κάτω για ενημέρωση σας Εξαιρετικά Σημαντική Επιστολή του Γενικού Διευθυντή της ΟΕΒ κ. Μιχάλη Αντωνίου που στάληκε προς Όλα τα Μέλη της ΟΕΒ με θέμα την Διενέργεια Διαγνωστικών Ελέγχων (Rapid Test) από Επιχειρήσεις.


 

Προς Όλα τα Μέλη – ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Κυρίες και Κύριοι,

 

Διενέργεια Διαγνωστικών Ελέγχων (Rapid Test) από τις Επιχειρήσεις για Επανεκκίνηση της Οικονομίας

 

Όπως όλοι γνωρίζετε στις 31 Ιανουαρίου 2021 λήγουν τα περιοριστικά μέτρα από το ισχύον Lockdown που τέθηκε σε εφαρμογή με Υπουργικό Διάταγμα στις 10 Ιανουαρίου για αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19.

Το Υπουργείο Υγείας ήδη με ανακοίνωση του έχει προβεί σε αυστηρή σύσταση προς τις επιχειρήσεις που λειτουργούν, να υποβάλλουν το προσωπικό τους σε rapid test σε χώρους στους οποίους λειτουργούν εξουσιοδοτημένα συνεργεία σε όλες τις πόλεις.
Για να γίνει κατορθωτή από 1/2/2021 η σταδιακή και συντονισμένη χαλάρωση των μέτρων για επανεκκίνηση της οικονομίας, είναι πολύ σημαντική η συστηματική διενέργεια ελέγχων rapid test στους εργαζόμενους. Στόχος είναι ο γρήγορος εντοπισμός και απομόνωση θετικών κρουσμάτων αφού σε περίπτωση που με την επαναλειτουργία της οικονομίας παρατηρηθεί υποτροπή και ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού, θα υπάρχει επαναφορά περιοριστικών μέτρων.

Το Υπουργείο Υγείας έχει αποδεχτεί εισήγηση για διενέργεια από τις ίδιες τις επιχειρήσεις, στους δικούς τους χώρους και με υλικό που θα παρασχεθεί δωρεάν από το Κράτος, διαγνωστικών ελέγχων των εργαζομένων τους με την μέθοδο της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Έχοντας υπόψη τα πιο πάνω, παρακαλείστε όπως επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο και δηλώσετε το αργότερο μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2021:

– Την επιθυμία σας για διενέργεια ενδοεπιχειρησιακά συστηματικού διαγνωστικού ελέγχου στους εργαζόμενους σας με τα ταχεία διαγνωστικά τεστ αντιγόνου (rapid test).

– Τα Rapid Test θα σας παραχωρηθούν δωρεάν από το κράτος και θα διενεργούνται από εξειδικευμένο προσωπικό – προσοντούχο νοσηλευτή, που θα πρέπει να εξασφαλίσει και να αποζημιώσει η ίδια η επιχείρηση.

Επισυνάπτεται κατάλογος με τα Μέλη του Παγκυπρίου Συνδέσμου Εταιρειών Κατ΄Οίκον Νοσηλείας (ΠΑΣΕΚΟΝ) με τα οποία κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση μπορεί να επικοινωνήσει για διευθέτηση ραντεβού και να συμφωνήσει το ύψος της αποζημίωσης. Παράλληλα γίνεται προσπάθεια για συνεννόηση με τις Νοσηλευτικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και με Πανεπιστήμια για εξασφάλιση διαθέσιμων νοσηλευτών ή και φοιτητών νοσηλευτικής που ΄μπορούν κατά Νόμο να παρέχουν αυτή την υπηρεσία και θα επανέλθουμε με πρόσθετα σημεία επαφής/επικοινωνίας και εξασφάλισης νοσηλευτικού προσωπικού.

– Οι επιχειρήσεις που έχουν υποστατικά / δραστηριότητες σε περισσότερες από μια επαρχίες, παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν ξεχωριστό ερωτηματολόγιο για κάθε επαρχία.

 

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία που θα υποβληθούν από τις επιχειρήσεις θα κοινοποιηθούν στο Υπουργείο Υγείας και θα αποσταλούν περισσότερες πληροφορίες στις επιχειρήσεις που θα επιδείξουν ενδιαφέρον για το πιο πάνω.

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) καλεί όλες τις επιχειρήσεις που μπορούν να υποστηρίξουν την διαδικασία του διαγνωστικού ελέγχου αλλά και την συστηματική επίβλεψη για την ορθή τήρηση των πρωτοκόλλων, να δηλώσουν συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή.

Οι επιχειρήσεις έχουν επανειλημμένα επιδείξει κάτω από αντίξοες συνθήκες, υψηλό αίσθημα υπευθυνότητας και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα πράξουν και τώρα για να επανέλθουμε σταδιακά και συντεταγμένα σε συνθήκες πλήρους οικονομικής δραστηριότητας.

 


 

Παγκύπριος Σύνδεσμος Εταιρειών Κατ’ οίκον Νοσηλείας

Α/Α Όνομα Εταιρείας Υπεύθυνος Email Τηλέφωνο
1 A.K.P. Wound Healing Ltd Άγγελος Πέτσα woundhealingcy@gmail.com 99562445
2 C.T. Cyprus Private Nursing Services Ltd Χρίστος Τσεκούρας cyprusprivatenursing@gmail.com 99154344
3 Cura Novum Ltd Αχιλλέας Ανδρέου andreouachilleas88@gmail.com 96277749
4 Curis Network Αντωνία Καλλή akalli@curisnetwork.com 97901663
5 M.A. Nursing Services Ltd Άννα Μιχαηλίδου anna@nursingservices.com.cy 99415271
6 M.K.V.S. MED-CALL LTD Μάριος Κονγκορόζης info@medcallcy.com 99224894
7 Maras Home Healthcare Ltd Μιχάλης Μαρας marashhcare@cytanet.com.cy 99526279
8 My Nurse G & D Ltd Παναγιώτης Θεοκλέους support@mynursegd.com 99144644
9 T S Dreaming Home Care Ltd Μάριος Αντωνίου info@dreaminghomecare.com 99789675

 


Αυτούσια η επιστολή του ΓΔ ΟΕΒ

Μέλη ΠΑΣΕΚΟΝ

Related Posts