ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Ετήσια Γενική Συνέλευση ΟΕΒ, Λαπάτσα, 1 Ιουλίου 2020

Ετήσια Γενική Συνέλευση ΟΕΒ

Λαπάτσα, 1 Ιουλίου 2020

Πραγματοποιείται την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020 η 59η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ). Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοΐού COVID-19, στη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί μόνο το Καταστατικό Μέρος, χωρίς Τελετουργικό Μέρος και χωρίς την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ή άλλων επισήμων προσκεκλημένων. Για σκοπούς τήρησης των κανόνων  που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε υπαίθριο χώρο στο κέντρο εκδηλώσεων «Lapatsa Countryside Venue» κοντά στη Λευκωσία, όπου θα τηρούνται τα πρωτόκολλα και οι απαιτούμενες αποστάσεις μεταξύ των παρευρισκόμενων.

Στη διάρκεια της Συνέλευσης ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Πέτρου θα προβεί σε απολογισμό των δράσεων και δραστηριοτήτων της ΟΕΒ κατά το 2019. Θα ακολουθήσει συζήτηση για θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο και διάλογος μεταξύ των Μελών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσει η συζήτηση για την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του ιού COVID-19.

Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης του κορωνοϊού στην περιοχή μας, η ΟΕΒ στάθηκε στο πλευρό του Κύπριου επιχειρηματία. Ανέπτυξε έντονη υποστηρικτική δραστηριότητα παρέχοντας άμεση και έγκυρη ενημέρωση καθώς και συμβουλευτική στήριξη σε χιλιάδες επιχειρήσεις. Παράλληλα, με συντονισμένες προσπάθειες της Εκτελεστικής Επιτροπής, υπήρξε διαρκής επικοινωνία με τα κέντρα λήψης αποφάσεων, με σκοπό την προώθηση εισηγήσεων και λύσεων που θα διασφάλιζαν την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα έως ότου η οικονομία και η κοινωνία επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς.

Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται και ο πρωταγωνιστικός ρόλος που διαδραματίζει η ΟΕΒ εδώ και εξήντα χρόνια, ενισχύεται με την διαρκή ένταξη στην δύναμη της ολοένα και περισσότερων Μελών και οργανωμένων επαγγελματικών συνόλων.

Φέτος η μεγάλη Εργοδοτική Οργάνωση συμπληρώνει 60 χρόνια δημιουργικής δράσης στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία.

Σε μια συγκυρία εξαιρετικά κρίσιμη, την Τετάρτη  1η Ιουλίου 2020, στις 19:00 ο επιχειρηματικός κόσμος της Κύπρου έχει ραντεβού στο Lapatsa Countryside Venue για να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας, δημιουργικότητας και ανασυγκρότησης της κυπριακής οικονομίας.