elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Ενέργεια / Νερό / Κατασκευές – Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) διοργανώνει τρείς σημαντικές εμπορικές εκθέσεις

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) διοργανώνει για 17η χρονιά την εξειδικευμένη Έκθεση Εξοικονόμησης Ενέργειας SAVENERGY 2023”, την 14η Έκθεση Τεχνολογιών Νερού και Περιβάλλοντος Envirotec 2023” και την Έκθεση Δόμησης και Ανακαίνισης Constructions 2023” μεταξύ 07 και 09 Απριλίου 2023 στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Κύπρου (περίπτερο 6). Οι Εκθέσεις διοργανώνεται με τη συνεργασία του Υπουργείου Ενέργειας,  Εμπορίου & Βιομηχανίας, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ).

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της ΟΕΒ κ. Αντώνης Αντωνίου επεσήμανε ότι η διοργάνωση των Εκθέσεων αποτελεί το σημαντικότερο εμπορικό γεγονός που καταπιάνεται με θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δόμησης και θερμομόνωσης, προϊόντων και υπηρεσιών που προστατεύουν το περιβάλλον, εξοικονομούν, βελτιώνουν την ποιότητα του νερού και συμβάλλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού φόρτου και στη βέλτιστη αξιοποίηση των υδάτινων πόρων. Σημαντική παρουσία στην φετινή διοργάνωση θα έχουν τα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα.

 

Η Πρόεδρος της ΑΗΚ κα. Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου ανέφερε ότι η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια και η μείωση των θερμοκηπιακών εκπομπών αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα.  Η αποθήκευση ενέργειας είναι επιτακτική ανάγκη καθώς η Κύπρος είναι ενεργειακά απομονωμένη και δεν έχει καμιά ηλεκτρική διασύνδεση με άλλα συστήματα, τονίζοντας ότι η ηλεκτρική ενέργεια  αποτελεί το κρίσιμο υπόστρωμα κάθε κοινωνικής, επιχειρηματικής και εν γένει οικονομικής δραστηριότητας και στόχος της ΑΗΚ είναι το αγαθό αυτό να παρέχεται σε όσο το δυνατό πιο προσιτή τιμή.  Στην Έκθεση SaveEnergy, η ΑΗΚ θα παρουσιάσει την υπηρεσία e-charge, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν στην πράξη επίδειξη χρήσης Φορτιστή Ηλεκτρικού Οχήματος, αλλά και τις δυνατότητες του όλου συστήματος ελέγχου που έχει εγκατασταθεί.

 

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κος. Ανδρέας Γρηγορίου τόνισε τις  προκλήσεις που σχετίζονται με  την κλιματική αλλαγή και τους υδάτινους πόρους, για τη σημαντικότητα ανάπτυξης και τη περαιτέρω χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που έχουν αναδειχθεί ως ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος. Επιπλέον, επεσήμανε ότι η αποτελεσματική διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι κρίσιμη για την αειφορία και την ανάπτυξη. Οι στόχοι αυτοί δεν είναι σημαντικοί μόνο για την οικονομία και την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μας, αλλά και για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

 

Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Βιομηχανίας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κος. Χρίστος Φωτιάδης επεσήμανε ότι πολιτική του κράτους στον τομέα της ενέργειας στοχεύει στην ενίσχυση της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού και στην άρση της ενεργειακής απομόνωσης της Κύπρου, στη λειτουργία της ανταγωνιστικής εσωτερικής αγοράς ηλεκτρισμού, στη  λειτουργία εσωτερικής αγοράς φυσικού αερίου, στην ενίσχυση του ρόλου των καταναλωτών στην αγορά ενέργειας και στη μείωση του κόστους ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αναφέρθηκε στη παροχή κινήτρων για ενθάρρυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για πράσινες επενδύσεις από νοικοκυριά, επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς, αλλά και στην προώθηση νέων νομοθετικών ρυθμίσεων και νέων ενεργειακών τεχνολογιών. Ο κ. Φωτιάδης δήλωσε ότι για την επταετία 2021-2027 το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας εξασφάλισε ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους €370 εκατ. για να οδηγήσει την Κύπρο στην πράσινη μετάβαση. Τέλος αναφέρθηκε στα σχέδια του Υπουργείου που βρίσκονται σε ισχύ για τα οποία το κοινό θα μπορεί να ενημερωθεί από λειτουργούς του Υπουργείου που θα βρίσκονται στην Έκθεση.

 

Τα  εγκαίνια  της  Έκθεσης  θα  τελέσει  ο Αξιότιμος  Υπουργός  Ενέργειας,  Εμπορίου  & Βιομηχανίας,

κ. Γιώργος Παπαναστασίου, την Παρασκευή 07 Απριλίου 2023 και ώρα 17:30 στο περίπτερο 6 της Διεθνούς Έκθεσης.

 

Οι ώρες λειτουργίας των Εκθέσεων είναι:

 

Παρασκευή 07/04/2023        15:00 – 20:00

Σάββατο 08/04/2023            14:00 – 21:00

Κυριακή 09/04/2023            12:00 – 20:00

 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

——————————————————

Στιγμιότυπα από τη Δημοσιογραφική Διάσκεψη

   

Related Posts