ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΟΕΒ Αρ. 79: Διευκρινίσεις σε σχέση με τα τετραγωνικά μέτρα που πρέπει να τηρούνται σε χώρους εργασίας ανά άτομο

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Αρ. 79

Διευκρινίσεις σε σχέση με τα τετραγωνικά μέτρα που πρέπει να τηρούνται σε χώρους εργασίας ανά άτομο

 

Το Υπουργείο Υγείας με ανακοίνωση ημερομηνίας 3 Μαΐου 2020 έχει προβεί στις εξής διευκρινίσεις σε σχέση με τα τετραγωνικά μέτρα που πρέπει να τηρούνται σε χώρους εργασίας ανά άτομο.

 

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο αναφέρει τα εξής:

Ενόψει της επαναλειτουργίας επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου και του κατασκευαστικού τομέα από αύριο, 4 Μαΐου 2020, στο πλαίσιο της στρατηγικής για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι η αναλογία έως ένα άτομο ανά 8 τ.μ. θα πρέπει να τηρείται απαραίτητα σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού, όπως είναι τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, τα Ταχυδρομεία, οι επιχειρήσεις ταχυμεταφορών (couriers), σημεία πληρωμής λογαριασμών Οργανισμών (π.χ. ΑΗΚ, CYTA, Τοπική Αυτοδιοίκηση, κτλ), τράπεζες, καταστήματα ένδυσης/υπόδησης, κοκ.

Σημειώνεται, παράλληλα, πως το πιο πάνω μέτρο ισχύει μόνο για τους χώρους εξυπηρέτησης κοινού και όχι για χώρους εργασίας όπως γραφεία σε οργανισμούς (π.χ. ΑΗΚ, CYTA, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Τμήματα Δημόσιας Υπηρεσίας, τράπεζες, κοκ), ή σε ιδιωτικές εταιρείες (π.χ. δικηγορικά γραφεία, λογιστικά γραφεία, κ.ά).

Τονίζεται, επίσης, ότι σε όλους τους χώρους εργασίας πρέπει να τηρείται απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ όλων των ατόμων, καθώς και να εφαρμόζονται όλα τα μέτρα ασφάλειας και ατομικής προστασίας, που αναγράφονται στο έντυπο «Οδηγίες για αντιμετώπιση για τα θέματα κορωνoϊού (SARS-CoV-2) σε χώρους εργασίας».