ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΟΕΒ 163: Διαφοροποίηση στους περιορισμούς που αφορούν στην λειτουργία των Παιδοκομικών και Βρεφοπαιδοκομικών σταθμών

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΟΕΒ 163:

Διαφοροποίηση στους περιορισμούς που αφορούν στην λειτουργία των Παιδοκομικών και Βρεφοπαιδοκομικών σταθμών

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) ενημερώνει τους παιδοκομικούς και βρεφοπαιδοκομικούς σταθμούς, καθώς και τα κέντρα προστασίας και απασχόλησης παιδιών, πως το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει προχωρήσει σε διαφοροποίηση του αριθμού των παιδιών που μπορούν να εξυπηρετούν.

Συγκεκριμένα, από την προσεχή Δευτέρα, 29/06/2020, οι πιο πάνω σταθμοί και κέντρα μπορούν να λειτουργήσουν λαμβάνοντας υπόψη ότι ο μέγιστος αριθμός των παιδιών σε κάθε αίθουσα / χώρο απασχόλησης να είναι τέτοιος, ώστε μεταξύ των παιδιών να τηρείται ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων. Ως εκ τούτου, παύει να ισχύει ο μέχρι σήμερα περιορισμός του μέγιστου αριθμού των 12 παιδιών ανά αίθουσα / χώρο απασχόλησης.

Κάθε επηρεαζόμενος σταθμός και κέντρο θα πρέπει να προσαρμόσουν των αριθμό των παιδιών που θα εξυπηρετούν σύμφωνα με την πιο πάνω πρόνοια. Νοείται πως για τα υπόλοιπα θέματα, συνεχίζει η εφαρμογή των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου βρίσκεται αυτούσια στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3i2FBYi