ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 229: Πρωτόκολλο Ασφάλειας και Υγείας για αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 σε δραστηριότητες διοργάνωσης Συνεδρίων / Εκδηλώσεων

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 229

Πρωτόκολλο Ασφάλειας και Υγείας για αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 σε δραστηριότητες διοργάνωσης Συνεδρίων / Εκδηλώσεων

 

Το Υπουργείο Υγείας δημοσιοποίησε το Πρωτόκολλο Ασφάλειας και Υγείας για τη Διοργάνωση συνεδρίων,  βραβεύσεων και συμποσίων που, βάσει των διαταγμάτων που ισχύουν προς αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Το Πρωτόκολλο περιλαμβάνει συγκεκριμένες οδηγίες αναφορικά με τα θέματα ασφάλειας και υγείας για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2, οι οποίες πρέπει να ακολουθούνται κατά τον προγραμματισμό και την υλοποίηση δραστηριοτήτων διοργάνωσης εκδηλώσεων για συνέδρια, βραβεύσεις, επίσημα δείπνα, επιχειρηματικά δείπνα, επαγγελματικές συγκεντρώσεις, συμπόσια, εταιρικές εκδηλώσεις κτλ.

 

Πιο συγκεκριμένα:

 • Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να είναι καθήμενοι με εξαίρεση το χρόνο της μετακίνησης τους εντός του χώρου και το cocktail.

 

 • Η μέγιστη χωρητικότητα σε άτομα ορίζεται αναλόγως από των τετραγωνικών μέτρων:

3 τ.μ. ανά άτομο, για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ. ανά άτομο για εξωτερικούς χώρους, και παράλληλα θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει απόσταση 0,5 μέτρου μεταξύ των θέσεων προς όλες τις πλευρές. Νοείται ότι η απόσταση αυτή δεν χρειάζεται για άτομα που διαμένουν στην ίδια οικία.

 • Διευκρινίζεται ότι οι σύνεδροι/ προσκεκλημένοι δεν μπορούν να ξεπερνούν τον αριθμό των 50 ατόμων κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και cocktail ανά σταθμό σερβιρίσματος (service station), ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος έλεγχος. Το σερβίρισμα ποτών και εδεσμάτων θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο από το προσωπικό του χώρου. Το σερβίρισμα θα πρέπει να γίνει σε χώρο όπου θα υπάρχουν διαθέσιμα 2.τ.μ. (εσωτερικούς/εξωτερικούς χώρους) ανά άτομο. Δηλαδή 100τ.μ για 50 άτομα.

 

 • Σε περίπτωση που θα σερβιριστούν καθήμενοι οι συμμετέχοντες, θα ισχύουν οι πρόνοιες του πρωτοκόλλου για τους χώρους εστίασης.

 

Το Πρωτόκολλο περιλαμβάνει επίσης τις ακόλουθες λεπτομερείς κατευθυντήριες γραμμές:

 1. Οδηγίες προς Εταιρείες Διοργάνωσης Εκδηλώσεων πριν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης / συνεδρίων / επίσημων δείπνων / βραβεύσεων.
 2. Προετοιμασία του χώρου εκδήλωσης
 3. Προσωπικό
 4. Εγγραφές συνέδρων
 5. Συνέδριο / Εκδήλωση / Δείπνο
 6. Διαλείμματα για καφέ – υποδοχή cocktail
 7. Δείπνο / Εορταστικό (επίσημο) Δείπνο
 8. Συνεργάτες

 

Επισυνάπτεται αυτούσιο το Πρωτόκολλο για ενημέρωση σας.