ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Διοργάνωση δωρεάν σεμιναρίων ανάπτυξης δεξιοτήτων επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο Δίκτυο Business4Climate / Επιχειρώ για το Κλίμα

Διοργανώνεται στις 23 Νοεμβρίου 2018 από την ΟΕΒ, ΤΕΠΑΚ και Τμήμα Περιβάλλοντος με συμμετοχή και της Υπηρεσίας Ενέργειας, δωρεάν σεμινάριο ανάπτυξης δεξιοτήτων για τις επιχειρήσεις που υπέγραψαν την Εθελοντική Διακήρυξη Business4Climate. Το πρόγραμμα του πρώτου σεμιναρίου θα το βρείτε εδώ. Θα διοργανωθούν ακόμα τρία παρόμοια σεμινάρια για τις υπογράφουσες επιχειρήσεις μέσα στο 2018.

Στόχος των σεμιναρίων είναι να δοθούν στους συμμετέχοντες βασικές γνώσεις για τους τρόπους και τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας, ενεργειακής απόδοσης και ορθολογικής διαχείρισης απορριμμάτων σε μια επιχείρηση και να επεξηγηθεί αναλυτικά η μεθοδολογία με την οποία οι επιχειρήσεις θα υπολογίσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και θα ετοιμάσουν το σχέδιο δράσης τους για το 2030.

Άλλες προγραμματισμένες δράσεις για το 2019 είναι οι εξής:

  • Πραγματοποίηση εξειδικευμένων σεμιναρίων προς τις επιχειρήσεις που υπογράφουν τη Διακήρυξη Business4Climate μέσα στον Ιανουάριο του 2019, με θέμα την ενεργειακή απόδοση και εξοικονόμηση ενέργειας στις επιχειρήσεις. Ενδεικτικές θεματικές που θα καλυφθούν: εξοικονομηση ενέργειας στο κέλυφος, φωτισμό, ηλεκτρικά φορτία και θέρμανση/ψύξη, αλλαγή συμπεριφοράς. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί ερωτηματολόγιο αξιολόγησης, στο οποίο θα επιλέγουν επίσης αν επιθυμούν να πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην επιχείρησή τους από εμπειρογνώμονες για συζήτηση θεμάτων ενέργειας και κλίματος. Επίσης,οι επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τι ενέργειες τους και τα μέτρα που λαμβάνουν για εξοικονόμηση ενέργειας και μείωσης των εκπομπών κατά τη διάρκεια του εξειδικευμένου σεμιναρίου.
  • Διοργάνωση κοκτέιλ δικτύωσης για τις υπογράφουσες επιχειρήσεις και μέλη του Δικτύου μέσα στον Φεβρουάριο του 2019.
  • Έναρξη βραβείων για τις επιχειρήσεις-μέλη του Δικτύου που έχουν υλοποίησει σημαντικά μέτρα για μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέσα στο 2018-2019.