ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Διεθνής Συνδιάσκεψη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) – Ομιλίες Υπ. Εργασίας και ΓΔ ΟΕΒ

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) εκπροσωπεί και φέτος τους Κύπριους Εργοδότες στην Διεθνή Συνδιάσκεψη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) που πραγματοποιείται μεταξύ 7 και 19 Ιουνίου, για πρώτη φορά στην ιστορία μέσω τηλεδιάσκεψης. Στην Συνδιάσκεψη, στην οποία η ΟΕΒ συμμετέχει ανελλιπώς από το 1960, συμμετέχουν αντιπρόσωποι Κυβερνήσεων, και των πιο αντιπροσωπευτικών Εργοδοτικών και Εργατικών Οργανώσεων από 187 χώρες.

Στο επίκεντρο της ημερήσιας διάταξης των εργασιών βρίσκεται η έκθεση του Γενικού Διευθυντή του ILO με θέμα “Εργασία στον καιρό του COVID” (Work in the time of COVID) η οποία αναλύει την επίδραση της πανδημίας επί της απασχόλησης και ευρύτερα στον κόσμο της εργασίας.

Η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, πραγματοποίησε την Τρίτη 8 Ιουνίου, ομιλία ενώπιον της ολομέλειας της Συνδιάσκεψης περιγράφοντας τους στόχους της Κύπρου σε θέματα της εργασίας.

 

Επίσης, ομιλητής στη Συνδιάσκεψη ήταν και ο Επικεφαλής της εργοδοτικής αντιπροσωπείας, Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ κ. Μιχάλης Αντωνίου. Στην ομιλία του την Τετάρτη 9 Ιουνίου, ο κ. Αντωνίου αναφέρθηκε στην εμπειρία της Κύπρου από την πανδημία.