ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

8ο Ενεργειακό Συμπόσιο Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε το 8ο Ενεργειακό Συμπόσιο Κύπρου, την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020, με συνδιοργανωτές την εταιρεία Financial Media Way (FMW) και το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ).

 

Το Ενεργειακό Συμπόσιο αποτελεί μία από τις σημαντικότερες καθιερωμένες και μαζικότερες εκδηλώσεις για τα ενεργειακά δρώμενα της Κύπρου και της ευρύτερης περιοχής, αφού αξιωματούχοι της Πολιτείας, αρμόδιοι χωρών του εξωτερικού, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι ενεργειακών εταιρειών καταθέτουν τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους για το φυσικό αέριο, τον ηλεκτρισμό, την ενεργειακή απόδοση και τις ΑΠΕ.

 

Οι νέες εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα, γεωπολιτικές οικονομικές και στρατηγικές, παρουσιάστηκαν από τους προσκεκλημένους ομιλητές, με έμφαση στα θέματα:

  • Τις γεωπολιτικές αλλαγές στην περιοχή μας.
  • Τα επόμενα βήματα της Κύπρου στον τομέα της έρευνας και της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων.
  • Τους σχεδιασμούς και πρόοδο στην κατασκευή και λειτουργία αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
  • Την αξιοποίηση του φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Τις ηλεκτρικές διασυνοριακές διασυνδέσεις.
  • Τη δημιουργία και εφαρμογή του απαραίτητου νομικού και διοικητικού πλαισίου, με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και των ΑΠΕ στην Κύπρο.

Στο 8ο Ενεργειακό Συμπόσιο συμμετείχε και η Διευθύντρια του Τμήματος Ενέργειας και Περιβάλλοντος της ΟΕΒ, κα Ανθή Χαραλάμπους, η οποία παρουσίασε τις τρέχουσες εξελίξεις σε θέματα ΑΠΕ και εξοικονόμησης ενέργειας.

Θα δείτε την παρουσίαση εδώ.