elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Ομιλία του ΓΔ της ΟΕΒ στη Διεθνή Συνδιάσκεψη Εργασίας στη Γενεύη

Η  Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) συμμετέχει και φέτος στην Ετήσια Συνδιάσκεψη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), η οποία, σε αντίθεση με την περσινή που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω πανδημίας, διενεργείται υβριδικά, δίνοντας το δικαίωμα στους εκπροσώπους να συμμετέχουν είτε με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά. Η ΟΕΒ συμμετέχει στη Συνδιάσκεψη και με τους δύο τρόπους.

Κυριότερα θέματα συζήτησης στη φετινή Συνδιάσκεψη είναι η πανδημία, η κρίση από τον πόλεμο στην Ουκρανία, η αξιοπρεπής εργασία και η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία.

Ο επικεφαλής της εργοδοτικής αντιπροσωπείας κ. Μιχάλης Αντωνίου, Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, σε ομιλία του ενώπιον της ολομέλειας της Συνόδου που πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουνίου 2022, αναφέρθηκε στις νέες προκλήσεις που προκύπτουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία και απειλούν την οικονομική ανάκαμψη στη μετά-Covid εποχή.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αύξηση του κόστους την ενέργειας, των σιτηρών, των τροφίμων και των πρώτων υλών και πως αυτές επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, αλλά και την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων. Τέλος, σημείωσε πως θα πρέπει να δείξουμε την ίδια ανθεκτικότητα και αποφασιστικότητα που δείξαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, για να αποτρέψουμε την επισιτιστική κρίση και να τιθασεύσουμε τον πληθωρισμό.

Ολόκληρη η ομιλία του κύριου Αντωνίου:

 

Η ΟΕΒ εκπροσωπεί στο ILO τους Κύπριους Εργοδότες ανελλιπώς από το 1960, οπότε και η Κύπρος έγινε μέλος της Διεθνούς αυτής Οργάνωσης.

Related Posts