elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Αρ. 325: Τροποποίηση ημερομηνιών που αφορούν στην συμμετοχή στα Ειδικά Σχέδια του Υπουργείου Εργασίας

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Αρ. 325

Τροποποίηση ημερομηνιών που αφορούν στην συμμετοχή στα Ειδικά Σχέδια του Υπουργείου Εργασίας

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) ενημερώνει τις επιχειρήσεις-Μέλη της πως η Υπουργός Εργασίας με σημερινό της Διάταγμα προχώρησε σε τροποποίηση της περιόδου αναφοράς που ισχύει για τα Ειδικά Σχέδια Οικονομικών Δραστηριοτήτων Συνδεόμενων με την Τουριστική Βιομηχανία ή Οικονομικών Δραστηριοτήτων οι οποίες επηρεάζονται άμεσα από τον Τουρισμό ή Τουριστικά Πρακτορεία ή Οικονομικών Δραστηριοτήτων που συνδέονται με Επιχειρήσεις που τελούν υπό Υποχρεωτική Πλήρη Αναστολή ή Επιχειρήσεων που Δραστηριοποιούνται στην Επαρχία Λεμεσού ή Πάφου και Τελούν υπό Υποχρεωτική Αναστολή Εργασιών Αλλά Δραστηριοποιούνται σε Παρεμφερείς Οικονομικές Δραστηριότητες (Απόφαση Αρ. 59) και Πλήρους Αναστολής των Εργασιών της Επιχείρησης ή Επιχειρήσεων που λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας κατά την υπό αναφορά περίοδο (1η Νοεμβρίου μέχρι 30 Νοεμβρίου 2020) και περιλαμβάνονται στα εν ισχύ Διατάγματα του Υπουργού Υγείας ή και τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, έχουν μείωση του κύκλου εργασιών πέραν του 80% Απόφαση (Απόφαση Αρ. 61).

Η τροποποίηση έγινε ώστε για τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου να περιλαμβάνεται και η περίοδος μεταξύ 13/11/2020-29/11/2020. Συνεπώς η περίοδος συμμετοχής των επηρεαζόμενων επιχειρήσεων στα πιο πάνω Σχέδια ορίζεται ως ακολούθως:

Επιχειρήσεις με Οικονομικές Δραστηριότητες που θα εξεταστούν για την περίοδο 13.11.2020 μέχρι 29.11.2020 Επιχειρήσεις με Οικονομικές Δραστηριότητες που θα εξεταστούν για την περίοδο 13.11.2020 μέχρι 30.11.2020
Λιανικό εμπόριο (καταστήματα που υπερβαίνουν τα 500τμ) Κατασκηνωτικοί χώροι
Προβολή κινηματογραφικών ταινιών Εστιατόρια, καφεστιατόρια, τροφοδοσία για εκδηλώσεις
Σχολές οδηγών Εγκαταστάσεις γυμναστικής
Τέχνες θεάματος Καζίνο
Αίθουσες θεαμάτων Δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων
Τυχερά παιχνίδια Άλλες δραστηριότητες διασκέδασης / ψυχαγωγίας
Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής
Βιβλιοθήκες
Μουσεία
Δραστηριότητες φυσικής ευεξίας

Αυτούσιο το διάταγμα στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3mKsBsj

Related Posts