elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΟΕΒ ΑΡΙΘΜΟΣ 201: Κατευθυντήριες οδηγίες για τον μέγιστο αριθμό ατόμων σε χώρους εστίασης στην Επαρχία Λεμεσού

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 201

Κατευθυντήριες οδηγίες για τον μέγιστο αριθμό ατόμων σε χώρους εστίασης στην Επαρχία Λεμεσού

Σε συνέχεια προηγούμενης Εγκυκλίου (αριθμός 199) της Ομοσπονδίας Εργοδοτων & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και σε σχέση με το νέο Διατάγμα του Υπουργού Υγείας ημερομηνίας 31 Ιουλίου 2020, το Υπουργείο έχει εκδώσει ανακοίνωση με κατευθυντήριες οδηγίες για τον μέγιστο αριθμό ατόμων σε χώρους εστίασης στην Επαρχία Λεμεσού.

Συγκεκριμένα η οδηγίες αναφέρουν:

  1. Ο μέγιστος αριθμός προσώπων που επιτρέπεται να εξυπηρετούνται στα υποστατικά εστίασης στη συγκεκριμένη Επαρχία, ορίζεται σε 75 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και 150 άτομα σε εξωτερικούς χώρους.

 

  1. Εξακολουθεί σε κάθε περίπτωση να ισχύει το μέτρο για τήρηση απόστασης 3 τ.μ. για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ. για εξωτερικούς χώρους ανά άτομο, ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά μέτρα κάθε υποστατικού.

Για παράδειγμα, εάν ένας χώρος εστίασης στην Επαρχία Λεμεσού διαθέτει 400 τ.μ. σε εξωτερικό χώρο και με βάση το μέτρο για τήρηση απόστασης 2 τ.μ. ανά άτομο, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μέχρι 200 άτομα, ο αριθμός των πελατών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 150. Εάν ένα υποστατικό διαθέτει 300 τ.μ. σε εσωτερικό χώρο και με βάση το μέτρο για τήρηση απόστασης 3 τ.μ. ανά άτομο, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μέχρι 100 άτομα, ο αριθμός των ατόμων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 75.

  1. Δεν επιτρέπεται η κράτηση πέραν των 10 ατόμων ανά τραπέζι.

 

Οι πιο πάνω οδηγίες τίθενται σε ισχύ από σήμερα, 1 Αυγούστου 2020, και για περίοδο τριών εβδομάδων.

 


Επισυνάπτεται αυτούσια η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Related Posts