ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 196: Συμπληρωματική Απόφαση για τα Ειδικά Σχέδια του Υπουργείου Εργασίας

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 196

Συμπληρωματική Απόφαση για τα Ειδικά Σχέδια του Υπουργείου Εργασίας

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) ενημερώνει τα μέλη της πως η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών ασφαλίσεων έχει εκδώσει σήμερα Απόφαση που αναφέρεται ως:

Η περί Ειδικών Σχεδίων για την Αντιμετώπιση των Επιπτώσεων του Κορωνοϊού COVID-19 Συμπληρωματική Απόφαση (Αρ. 39) του 2020.

Η Απόφαση προνοεί τα ακόλουθα:

 1. Κέντρα Αναψυχής και Συναφείς με την Τουριστική Βιομηχανία Επιχειρήσεις που βρίσκονται στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και στο παραλιακό μέτωπο Πάφου καθώς και όλα τα ξενοδοχεία τα οποία συμμετέχουν στα ειδικά Σχέδια που εφαρμόζει το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έχουν την υποχρέωση να ενταχθούν στα Σχέδια Προσωρινών Αναστολών που εφαρμόζονται κατά τη χειμερινή περίοδο Νοέμβριος 2020 – Μάρτιος 2021 (Ιανουάριος 2021 – Μάιος 2021 για ξενοδοχεία των ορεινών θερέτρων).
 1. Το ύψος του Ειδικού Ανεργιακού Επιδόματος που θα παραχωρηθεί για την περίοδο 1η Ιουλίου 2020 μέχρι 31η Ιουλίου 2020 στο πλαίσιο του Ειδικού Σχεδίου Στήριξης Ανέργων αυξάνεται από €360 σε €500.
 1. Στο Ειδικό Σχέδιο Ορισμένων Κατηγοριών Αυτοτελώς Εργαζομένων, προστίθενται οι πιο κάτω κατηγορίες, όπου αυτοτελώς εργαζόμενοι που δεν είναι εργοδότες και είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο των Κοινωνικών Ασφαλίσεων μπορούν να κάνουν αίτηση για το σχετικό Ειδικό Επίδομα:
  • 3429 – Ιδιοκτήτες Αυτοκινήτων Ενοικίασης
  • 8323 – Οδηγοί Τουριστικών Λεωφορείων
  • 9111 – Πλανόδιοι πωλητές τροφίμων
  • 9112 – Πλανόδιοι πωλητές εκτός τροφίμων (δεν περιλαμβάνονται οι πλανόδιοι λαχειοπώλες)

 

Επισυνάπτεται αυτούσια η Απόφαση της Υπουργού.