elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 179: COVID19 – Νέες Οδηγίες σχετικά με τη χρήση γαντιών

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 179

COVID19: Νέες Οδηγίες σχετικά με τη χρήση γαντιών

 

H Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) ενημερώνει ότι το Υπουργείο Υγείας, διευκρινίζει ότι για τη χρήση γαντιών κατά τη διάρκεια της επιδημίας COVID-19, μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα που να προτείνουν μεμονωμένα στους πολίτες χρήση γαντιών μιας χρήσης.

Εξαίρεση στα παραπάνω όπου και συστήνεται ισχυρά η χρήση γαντιών είναι:

1. Περιπτώσεις με επιβεβαιωμένο κρούσμα εντός της οικογένειας, όπου εκεί συστήνεται η χρήση γαντιών στα άτομα εντός της οικογένειας που παρέχουν φροντίδα, καθαρίζουν και διαχειρίζονται τα λήμματα του κρούσματος και τα οποία μπορεί να είναι μολυσμένα, όπως τα χρησιμοποιημένα χαρτομάντιλα.

2. Επαγγέλματα που χρησιμοποιούσαν γάντια και πριν την εμφάνιση της επιδημίας, όπως π.χ. το προσωπικό καθαρισμού, χειριστές τροφίμων αστυνομικοί, κ.τ.λ. Η χρήση γαντιών μπορεί να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη ως η ορθότερη επιλογή όταν η χρήση άλλου εξοπλισμού (π.χ. λαβίδας) ή χαρτιών μιας χρήσης δεν παρέχει αποτελεσματική προστασία κατά τον χειρισμό έτοιμων προς κατανάλωση τροφίμων.

 

Δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για τη σύσταση χρήσης γαντιών σε επαγγέλματα που δεν φορούσαν γάντια πριν την επιδημία όπως είναι οι ταμίες, οι οδηγοί λεωφορείων και ταξί και οι εργαζόμενοι σε γραφεία.

 

Σε συνέχεια του πιο πάνω, όλα τα πρωτόκολλα/οδηγίες που αναφέρονται σε εργασιακούς χώρους, επικαιροποιούνται, με την άρση της υποχρέωσης εργαζόμενοι/επισκέπτες να φέρουν γάντια. Νοείται ότι η υποχρέωση εξακολουθεί να υφίσταται για χρήση γαντιών κατά τη διεκπεραίωση υπηρεσιών καθαριότητας.

 

Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις που συστήνεται ισχυρά η χρήση γαντιών, μετά την απόρριψή τους θα πρέπει να ακολουθείται η ορθή υγιεινή των χεριών, είτε με αλκοολούχο διάλυμα είτε με σαπούνι και νερό.

 

— Επισυνάπτεται αυτούσια ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Δελτίο Τύπου – Οδηγίες σχετικά με τη χρήση γαντιών στην κοινότητα

Related Posts