elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ OEB ΑΡΙΘΜΟΣ 98: Περαιτέρω πληροφορίες για την διαδικασία εργαστηριακού ελέγχου σε εργαζόμενους σε κομμωτήρια/κουρεία/ινστιτούτα αισθητικής και χώρους εστίασης

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 98

Περαιτέρω πληροφορίες για την διαδικασία εργαστηριακού ελέγχου σε εργαζόμενους σε κομμωτήρια/κουρεία/ινστιτούτα αισθητικής και χώρους εστίασης

 

Σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 13 Μαΐου 2020, για τη διενέργεια 10,000 δειγματοληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων σε εργαζόμενους σε κομμωτήρια, κουρεία, ινστιτούτα αισθητικής, κέντρα δερματοστιξίας (τατουάζ) και χώρους εστίασης, το Υπουργείο Υγείας έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση αναφορικά με την διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

 

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει τα εξής:

Η διεξαγωγή της δειγματοληψίας θα αρχίσει στις 18 Μαΐου 2020 και θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουνίου 2020. Σημειώνεται ότι οι 7,500 εργαστηριακές εξετάσεις απευθύνονται σε εργαζόμενους του τομέα εστίασης, και οι 2,500 εξετάσεις σε εργαζόμενους κομμωτηρίων/κουρείων/ινστιτούτων αισθητικής/κέντρα δερματοστιξίας (τατουάζ).

Οι εργαζόμενοι στις πιο πάνω επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με το εργαστήριο που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα για διευθέτηση ραντεβού στο σημείο δειγματοληψίας που επιθυμούν.

Τα σημεία δειγματοληψίας αναφέρονται στη συνημμένη ανακοίνωση του Υπουργείου.

 

Σημειώνεται ότι την ευθύνη για τη διευθέτηση ραντεβού έχει ο κάθε εργαζόμενος προσωπικά και όχι οι διαχειριστές των επιχειρήσεων, ενώ την ευθύνη για την οργάνωση των ραντεβού και τη δειγματοληψία έχει το εργαστήριο που ανέλαβε τη Σύμβαση.


Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας ημερ. 17.05.2020

Related Posts