elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Το μαρτύριο του Σίσυφου δεν έχει τέλος για την Κυπριακή οικονομία

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) κρούει με απόγνωση τον κώδωνα του κινδύνου για την τροπή που παίρνει το θέμα της μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα και ειδικά το ζήτημα του κρατικού μισθολογίου.

Η ΟΕΒ προειδοποιεί κάθε ενδιαφερόμενο για το μέλλον του τόπου ότι αν δεν ψηφιστεί η νομοθεσία, από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα επανέλθουμε στις εφιαλτικές πρακτικές του παρελθόντος. Οι νόμοι και οι κανονισμοί που βρίσκονται ενώπιον τα Βουλής από τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2015 και οι οποίοι παραπέμφθηκαν από την Βουλή χτες εκ νέου στην Κυβέρνηση για περαιτέρω επεξεργασία, συνιστούν την τελευταία ελπίδα για διόρθωση του κρατικού μισθολογίου και εκσυγχρονισμό των αντιπαραγωγικών πρακτικών διοίκησης.

Σε περίπτωση που, όπως όλα δείχνουν, τα νομοσχέδια δεν ψηφιστούν εντός του 2016, από τον επόμενο χρόνο θα μπορούν να ξαναρχίσουν στο δημόσιο οι πρακτικές του σπάταλου και υδροκέφαλου κράτους που έχουν συμβάλει στην χρεωκοπία του τόπου: απεριόριστος αριθμός νέων προσλήψεων για ανάγκες που ποτέ δεν τελειώνουν, αυτόματες ετήσιες προσαυξήσεις, ΑΤΑ και γενικές αυξήσεις.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτή τη φορά η πραγματική οικονομία, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα είναι εξουθενωμένοι και σε απόλυτη αδυναμία να χρηματοδοτήσουν το αδηφάγο κρατικό μισθολόγιο.

Ήρθε η ώρα η Πολιτεία περιλαμβανομένης της Νομοθετικής εξουσίας να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει τέλος στο μαρτύριο του Σίσυφου που επί δεκαετίες βιώνει ο ιδιωτικός τομέας για να συντηρά ένα αντιπαραγωγικό, δυσλειτουργικό και σπάταλο Δημόσιο τομέα.

Related Posts