elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Τελέστηκαν τα εγκαίνια των εκθέσεων Savenergy, Envirotec και Ecodomica 2016

Σε μια επίσημη τελετή πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, των εκθέσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας «SAVENERGY», Τεχνολογιών Νερού και Περιβάλλοντος «ENVIROTEC», Δόμησης και Ανακαίνισης «ECODOMICA 2016» και «Σύγχρονο Κυπριακό Έπιπλο», στο περίπτερο Αρ.6 στο χώρο της πρώην Διεθνούς Έκθεσης Κύπρου, από τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Λακκοτρύπη.

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) για δωδέκατη χρονιά διοργανώνει με επιτυχία την έκθεση Εξοικονόμησης Ενέργειας «SAVENERGY» καθώς και για ένατη χρονιά την Έκθεση Τεχνολογιών Νερού και Περιβάλλοντος «ENVIROTEC». Ξεχωριστό ρόλο απέκτησε η φετινή διοργάνωση με την προσθήκη της Έκθεσης Δόμησης και Ανακαίνισης «ECODOMICA 2016» και της Έκθεσης «Σύγχρονο Κυπριακό Έπιπλο».

Τα εγκαίνια της έκθεσης χαιρέτησαν ο Yπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Λακκοτρύπης, ο Πρόεδρος της ΟΕΒ κ. Χρίστος Μιχαηλίδης, και ο Πρόεδρος Δ.Σ. της ΑΗΚ κ. Ανδρεας Μαραγκός. Σύντομο επίσης χαιρετισμό εκ μέρους της Τράπεζας Κύπρου, η οποία στηρίζει τις Εκθέσεις έκανε ο Μιχάλης Κατσαμπάς, Περιφερειακός Διευθυντής Λευκωσίας. Τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια διάφοροι αξιωματούχοι του κράτους καθώς επιχειρηματίες και πλήθος επισκεπτών.

Ο κ. Μιχαηλίδης στον χαιρετισμό του δήλωσε ότι «η ΟΕΒ αποδίδει εδώ και χρόνια μεγάλη σημασία στο ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και η Εξοικονόμηση Ενέργειας (ΕΞΕ) στο ενεργειακό ισοζύγιο της Κύπρου. Κύριος στόχος της διοργάνωσης των εκθέσεων ήταν και παραμένει η μείωση του κόστους ενέργειας προς τις επιχειρήσεις, αλλά και του κάθε Κύπριου καταναλωτή». Παράλληλα, συνέχισε δηλώνοντας ότι αποδεδειγμένα τα τελευταία χρόνια οι τεχνολογίες ΑΠΕ και ΕΞΕ ενίσχυσαν την προσπάθεια της χώρας μας για αναθέρμανση της Κυπριακής Οικονομίας. Έδωσε χαρακτηριστικά το παράδειγμα του σχεδίου «Εξοικονομώ – Αναβαθμίζω», για το οποίο υποβλήθηκαν πέραν των 1.100 αιτήσεων, σε επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων όχι μόνο σε τεχνολογίες ΑΠΕ και ΕΞΕ αλλά και σε όλους τους κλάδους της οικοδομικής βιομηχανίας.

H επιτυχία που σημειώνουν οι εκθέσεις που διοργανώνει η ΟΕΒ οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πολύ καλή συνεργασία που αναπτύχθηκε με την Υπηρεσία Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού καθώς και την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου. Τις εκθέσεις υποστηρίζει η Τράπεζα Κύπρου και χορηγοί είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια και η S.P. Green Energy.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι εκθέσεις θα παραμένουν ανοικτές μέχρι την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2016.
 
Οι ώρες λειτουργίας είναι
Παρασκευή: 4:00 μ.μ. – 10:μ.μ.,
Σάββατο 3:00 μ.μ. – 10:00 μ.μ. και
Κυριακή 12:00 μ.μ. – 10:00 μ.μ.

Related Posts