elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Συνέδριο Οικονομίας ΟΕΒ με συμμετοχή των αρχηγών ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ

Δημοσίευμα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 

Το επιχειρείν, τις επενδύσεις και την εξωστρέφεια, που αποτελούν τρεις βασικούς πυλώνες της οικονομίας, θα αγγίξει το φετινό ετήσιο Συνέδριο Οικονομίας που διοργανώνει την Πέμπτη, 21 Απριλίου, η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ).
Τίτλος του συνεδρίου είναι «Οι προκλήσεις της Κυπριακής Επιχειρηματικότητας: Επιχειρείν – Επενδύσεις – Εξωστρέφεια»
Ομιλητές στο συνέδριο θα είναι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος της ΟΕΒ, Χρίστος Μιχαηλίδης.

«
Πρόθεσή μας είναι να καταγράψουμε τις προκλήσεις, να εκμαιεύσουμε κάποιες δεσμεύσεις από κόμματα που αναμένεται να έχουν έντονη κοινοβουλευτική παρουσία στο Κοινοβούλιο για αποφάσεις πολιτικής που υπηρετούν την οικονομία συνολικά και να αναδείξουμε όσο γίνεται τη σημασία αυτών τριών πυλώνων για το μέλλον του συνόλου της κοινωνίας», ανέφερε μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Αντωνίου.
Σημείωσε δε πως τα κοινοβουλευτικά κόμματα, οι αρχηγοί των οποίων θα περιλαμβάνονται στους ομιλητές, έχουν καθοριστικό ρόλο να διαδραματίσουν, διότι για όλες τις προτάσεις πολιτικής συνήθως, αν όχι πάντα, απαιτείται εισαγωγή σχετικής νομοθεσίας.
Ερωτηθείς για το ότι το Συνέδριο πραγματοποιείται σε περίοδο βουλευτικών εκλογών, ο κ. Αντωνίου το γεγονός αυτό «θα αποτελέσει εφαλτήριο για ενίσχυση του προβληματισμού πάνω στα σημεία τα οποία η ΟΕΒ θεωρεί σημαντικά».
«Και θεωρούμε ότι είναι η καταλληλότερη στιγμή για να διεξαχθεί αυτή συζήτηση, λίγες βδομάδες πριν από τις εκλογές», κατέληξε.
Το Συνέδριο, που πραγματοποιείται στο Ξενοδοχείο Κλεοπάτρα στη Λευκωσία την Πέμπτη (16:00 – 18:00), θα είναι χωρισμένο σε τρεις θεματικές ενότητες, το επιχειρείν, τις επενδύσεις και την εξωστρέφεια. Κάθε πολιτικός αρχηγός και ο Πρόεδρος της ΟΕΒ θα προβούν σε τοποθετήσεις και στη συνέχεια θα απαντούν σε ερωτήσεις παρευρισκόμενων επιχειρηματιών, μελών της ΟΕΒ και από άλλους κλάδους της οικονομίας.

Είσοδος Ελεύθερη. Επισυνάπτεται Δήλωση Συμμετοχής.

Related Posts