elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Συνάντηση ΟΕΒ – ΤΕΠΑΚ

Πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου συνάντηση μεταξύ της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) κατά την οποία διαφάνηκαν σημαντικές προοπτικές συνεργασίας.

Κατά τη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κτήριο Πρυτανείας του Πανεπιστημίου στη Λεμεσό, εκ μέρους του ΤΕΠΑΚ, ο Πρύτανης Καθηγητής Ανδρέας Αναγιωτός καλωσόρισε τον νέο Γενικό Διευθυντή της ΟΕΒ κ. Μιχάλη Αντωνίου και τους συνεργάτες του και επεσήμανε τη μεγάλη σημασία που αποδίδεται σήμερα στις συνεργασίες, στο διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο της τεχνολογίας και της πληροφορίας. Τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο μπορεί να προσφέρει τεχνογνωσία και καινοτόμες λύσεις, τόσο μέσα από αξιοποίηση της πνευματικής ιδιοκτησίας των ερευνητών του, όσο και μέσα από απευθείας συνεργασίες ανάμεσα στους ερευνητές του Πανεπιστημίου και σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Από πλευράς του, ο κ. Αντωνίου αφού ευχαρίστησε τον Πρύτανη για τη συνάντηση, ανέφερε ότι η ΟΕΒ προσδίδει τεράστια σημασία στα θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας τα οποία αποτελούν απαραίτητο συστατικό και ακρογωνιαίο λίθο για την επιτυχή και βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας και στην συνεργασία με τα ανώτατα πνευματικά ιδρύματα του τόπου μας. Τόνισε ότι για την ΟΕΒ είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ενθαρρυντικό το ότι η ηγεσία του ΤΕΠΑΚ συμμερίζεται τους στόχους και τις επιδιώξεις μας.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου, ήταν παρόντες επίσης, ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητής Φώτης Παναγίδης, ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών κ. Κώστας Χόππας και ο Λειτουργός του Γραφείου Διασύνδεσης με τη Βιομηχανία κ. Γιώργος Κόκου. Από την ΟΕΒ, πέραν του Γενικού Διευθυντή, παρέστησαν η κ. Λένα Παναγιώτου, Αναπληρωτής Διευθύντρια του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων και Κοινωνικής Πολιτικής και ο κ. Αντώνης Φραγκούδης, Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Οικονομίας. Στο πλαίσιο της συνάντησης αποφασίστηκε επίσης όπως συνομολογηθεί Μνημόνιο Συνεργασίας που θα θέτει τις βάσεις για προώθηση κοινών δράσεων μεταξύ των δύο φορέων.

Related Posts