elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Συνάντηση ΟΕΒ – ΕΛΑΜ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ, κ. Χρίστο Χρίστου, είχε κλιμάκιο της ηγεσίας της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) υπό τον Πρόεδρό της κ. Χρίστο Μιχαηλίδη, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν την οικονομία και τις επιχειρήσεις και άπτονται του νομοθετικού έργου.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒ ανέπτυξε ιδιαίτερα τα θέματα εξωστρέφειας και προσέλκυσης επενδύσεων, την ανάγκη για σύσταση υφυπουργείων τουρισμού, ανάπτυξης και ναυτιλίας, την νομοθετική ρύθμιση των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες, τον εξορθολογισμό του κρατικού μισθολογίου, την εισαγωγή πολυασφαλιστικού συστήματος ΓΕΣΥ, την υιοθέτηση πρακτικών μέτρων τόνωσης της οικονομίας, την επέκταση της σταδιακής ρύθμισης της αποπληρωμής των συσσωρευμένων οφειλών σε Φ.Π.Α. και φόρο εισοδήματος όπως έγινε με τις κοινωνικές ασφαλίσεις και τον ανασχεδιασμό του οικονομικού μοντέλου γνεικότερα.

Ο κ. Χρίστου από την πλευρά του άκουσε με ενδιαφέρον τα επιχειρήματα της ΟΕΒ, συμφωνώντας στα πλείστα εξ αυτών, και ανέφερε ότι το Κόμμα του θα στηρίξει μέσα στο Κοινοβούλιο οποιεσδήποτε προτάσεις ενισχύουν την πραγματική οικονομία.

Related Posts