elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Συμμετοχή του Γεν. Διευθυντή της ΟΕΒ στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων

Ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) κ. Μιχάλης Αντωνίου συμμετείχε με το δικό του χαιρετισμό στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΑνΑΔ, την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016, με θέμα «Οι Επαγγελματικές Δεξιότητες στη Νέα Εποχή».
Ο κ. Αντωνίου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι σύγχρονες επιχειρήσεις αξιοποιούν ολοένα και περισσότερο τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ότι οι περιβαλλοντικές υποχρεώσεις και οι σχετικές νομοθεσίες για την ενεργειακή απόδοση κτηρίων δημιουργούν ανάγκες για δεξιότητες στην εγκατάσταση συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας. Αναφέρθηκε ακόμη, ότι είναι απαραίτητη η διασύνδεση και επικοινωνία με την επιχειρηματική κοινότητα/εργοδοτικές οργανώσεις για τον καθορισμό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης με δικό τους χαιρετισμό η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Κύπρο, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής και ο εμπειρογνώμονας του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP) κ. Γιώργος Κωστάκης. Μιλήσουν επίσης, εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, της ΑνΑΔ και των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων.

Related Posts