elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Σεβαστείτε τις θυσίες μας

ΟΕΒ: ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΜΑΣ

ΟΥΔΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΣΤΕΡΕΙ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ
ΑΠΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η κυπριακή οικονομία μόλις από τρία χρόνια ήρθε αντιμέτωπη με την ολική καταστροφή η οποία ανέτρεψε το παρόν και το μέλλον της συντριπτικής πλειοψηφίας όσων ζουν και δραστηριοποιούνται στον τόπο μας.

Με τεράστιες θυσίες και ανυπολόγιστες απώλειες επιχειρήσεων και εργαζομένων, πρωτόγνωρες σε καιρό ειρήνης, η Κύπρος κέρδισε το δικαίωμα να ελπίζει σε σταδιακή αποκατάσταση της ομαλότητας.

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι – όλοι από τον ιδιωτικό τομέα – έχουν οδηγηθεί στην ανεργία ή την αποδημία. Χιλιάδες επιχειρήσεις – όλες από τον ιδιωτικό τομέα – είτε έχουν καταρρεύσει είτε βρίσκονται σε οριακό σημείο βιωσιμότητας. Το βαρύ τίμημα της παλινόρθωσης της οικονομίας του τόπου, το καταβάλλουν αγόγγυστα οι συντελεστές των παραγωγικών δυνάμεων επιστρατεύοντας όλα τα αποθέματα αντοχής και δημιουργικότητας.

Το μόνο που απαιτούν από όσους ελάχιστα επηρεάστηκαν από την καταστροφή, είναι σεβασμός στην αγωνιώδη και άνιση προσπάθεια επιβίωσης. Ιδιαίτερα από εκείνους που με πλουσιοπάροχα ωφελήματα διαχειρίζονται εθνικό πλούτο, απαιτούν την απρόσκοπτη παροχή των ουσιωδών αγαθών και υπηρεσιών. Ειδικά η ηλεκτρική ενέργεια είναι αδιανόητο έως και εγκληματικό να αποκοπεί εκ προθέσεως έστω και για ένα λεπτό. Καμία δικαιολογία, καμία επιδίωξη, κανένας στόχος συνδικαλιστικός ή άλλος είναι επαρκής ή ικανός για να νομιμοποιήσει τη διακοπή παροχής ηλεκτρισμού από τις συντεχνίες της ΑΗΚ.

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σκόπιμα απέφυγε την παρέμβαση επί της ουσίας, αφήνοντας απερίσπαστους τους άμεσα εμπλεκόμενους, ΔΣ – Συντεχνίες – Κυβέρνηση, να λάβουν τις αποφάσεις που θα υπηρετούν κατά τον καλύτερο τρόπο το δημόσιο συμφέρον.

Ωστόσο, οι απειλές κάποιων συνδικάτων για απεργιακά μέτρα με διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, συνιστούν μέγιστη πρόκληση και αφόρητη προσβολή στις θυσίες του ιδιωτικού τομέα. Η προσβολή αυτή δεν θα είναι δυνατή, αν η Κυβέρνηση υλοποιήσει την πρόταση της ΟΕΒ για ρύθμιση των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες. Με την πρόταση Νόμου της ΟΕΒ, χωρίς να απαγορεύεται η απεργία, θα γίνεται εφικτή η εξεύρεση συναιτετικών λύσεων σε όλες τις διαφορές.

Related Posts