elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Πραγματοποιήθηκε η 55η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΟΕΒ (ΦΩΤΟ)

Κατά την ομιλία του στην 55η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, στην παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, της πολιτικής ηγεσίας, βουλευτών, πολιτειακών αξιωματούχων, επιχειρηματιών και ξένων διπλωματών, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κος Χρίστος Μιχαηλίδης μετέφερε το μήνυμα του επιχειρηματικού κόσμου για την ανάγκη να δοθούν λύσεις στα προβλήματα, να πραγματοποιηθούν έργα και πράξεις που να προάγουν έμπρακτα την ευημερία των επιχειρήσεων και των πολιτών.

Ο κος Μιχαηλίδης αφού έδωσε τα εύσημα στην κυβέρνηση για τη διαχείριση διαφόρων καίριας σημασίας θεμάτων, στα πολιτικά κόμματα για την εποικοδομητική τους στάση σε σημαντικά θέματα της οικονομίας, στις επιχειρήσεις, εργαζόμενους και συντεχνίες για τους άθλους που επιτέλεσαν, εστιάστηκε στη χαρτογράφηση της σημερινής κατάστασης και παρέθεσε συγκεκριμένες εισηγήσεις για το πώς θα προχωρήσουμε μπροστά για αντιμετώπιση των τρεχόντων ζητημάτων. Ο Πρόεδρος της ΟΕΒ ανέφερε συγκεκριμένα ότι η χώρα θέλει όραμα, συλλογικότητα, ομοψυχία, σχεδιασμό, πρόταξη αρχών, τολμηρές μεταρρυθμίσεις, περισσότερη εξωστρέφεια, ελκυστικότητα επενδύσεων, αναπτυξιακό σχεδιασμό και πρακτικά μέτρα τόνωσης της επιχειρηματικότητας για ανάπτυξη και αντιμετώπιση της ανεργίας και της γραφειοκρατίας.

Αναφορά έγινε επίσης και στις προσπάθειες για επίλυση του εθνικού μας προβλήματος για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο κυπριακό πρόβλημα και η ΟΕΒ κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να λάβει σοβαρά υπόψη τις απόψεις του επιχειρηματικού κόσμου. Βασικό μήνυμα του επιχειρηματικού κόσμου είναι ότι με την πρώτη ημέρα εφαρμογής της λύσης, καμιά πλευρά να μην βρίσκεται, ούτε να αισθάνεται ότι βρίσκεται, σε δυσμενέστερη ή μειονεκτικότερη θέση από την άλλη ένεκα της επανένωσης.
Καταληκτικά, ο κος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι η οικονομία συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες και προκλήσεις. Ταυτόχρονα όμως αρχίζουν να γίνονται αισθητά τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης και τώρα είναι η ώρα που όλοι μαζί υπεύθυνα να ξανασηκώσουμε την χώρα εφαρμόζοντας το δόγμα του επιχειρείν: «Τον δρόμο δεν τον βρίσκεις – τον φτιάχνεις προχωρώντας».

Related Posts