elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Πραγματοποίηση ημερίδας με τίτλο “Εφαρμογή Μεταβατικής Ρύθμισης στην Αγορά Ηλεκτρισμού της Κύπρου – Σχεδιασμός Λειτουργίας”

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, στο Πανεπιστήμιο Frederick, Ημερίδα με τίτλο «Εφαρμογή Μεταβατικής Ρύθμισης στην Αγορά Ηλεκτρισμού της Κύπρου – Σχεδιασμός Λειτουργίας». 

Διοργανωτές της ημερίδας ήταν το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Frederick, η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων Κύπρου και ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς ο Καθηγητής Μιχάλης Κωμοδρόμος, Πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Frederick, ο Δρ Στέλιος Χειμώνας, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού (ΥΕΕΒ&Τ), ο Δρ Ανδρέας Πουλλικκάς, Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), ο Δρ Χρίστος Τρίαρος, Διευθυντής του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου και ο κος Χρίστος Μιχαηλίδης, Πρόεδρος της ΟΕΒ.

Κατα τη διάρκεια της ημερίδας, ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρνάβα, λειτουργός του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου αναφέρθηκε στο νέο πλαίσιο μεταβατικής ρύθμισης της αγοράς ηλεκτρισμού. Οι μεταβατικές ρυθμίσεις της αγοράς ηλεκτρισμού δίνουν την ευκαιρία σε επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν μέχρι την εφαρμογή των Κανόνων Αγοράς με απλουστευμένες διαδικασίες και διευθετήσεις και προετοιμάζουν τους συμμετέχοντες και τις αρχές για την εφαρμογή της Αγοράς Ηλεκτρισμού.

Στη συνέχεια ο κος Γιώργος Παρτασίδης, Λειτουργός Βιομηχανικών Εφαρμογών, Υπηρεσία Ενέργειας, ΥΕΕΒ&Τ, παρουσίασε το σχέδιο για τη παραγωγή ηλεκτρισμού από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με τελική κατάληξη την ένταξη των έργων στην ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού. Το Σχέδιο αποσκοπεί στην προώθηση της εγκατάστασης συστημάτων που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ για εμπορικούς σκοπούς με τελική κατάληξη την ένταξη των έργων αυτών στην ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού, με σκοπό να επιτευχθούν  οι υποχρεωτικοί εθνικοί στόχοι των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που προνοούνται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2009/28/ΕΚ.

Παρουσιάσεις Ημερίδας:

Πλαίσιο της Μεταβατικής Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού

Σχέδιο για την παραγωγή ηλεκτρισμού από ΑΠΕ

 

 

Related Posts