elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Παροχή κινήτρων σε επιχειρήσεις στο Αστικό Εμπορικό Κέντρο της Λευκωσίας

Ο Δήμος Λευκωσίας στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που υλοποιεί για ενίσχυση της εμπορικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης στο κέντρο της πόλης ανακοίνωσε το Σχέδιο Ανάκαμψης Αστικού Εμπορικού Κέντρου (επισυνάπτεται το ενημερωτικό φυλλάδιο). Το Σχέδιο θα ισχύσει για περίοδο έξι μηνών και ο Δήμος Λευκωσίας εκτιμά ότι θα αυξήσει το επιχειρηματικό ενδιαφέρον, δίνοντας νέα προοπτική στο κέντρο της πόλης. Οι νέες αλλά και υφιστάμενες επιχειρήσεις που θα αποφασίσουν να αξιοποιήσουν τα οικονομικά κίνητρα που παρέχει ο Δήμος Λευκωσίας θα έχουν πολλαπλά οφέλη.

Οικονομικά κίνητρα

Τα οικονομικά κίνητρα αφορούν:

– Απαλλαγή από την επιβολή εξαγοράς χώρων στάθμευσης (ισχύει για νέες επιχειρήσεις).

– Απαλλαγή από το δημοτικό τέλος σκυβάλων για περίοδο δύο χρόνων.

– Απαλλαγή από το τέλος επαγγελματικής άδειας για δύο χρόνια.

– Απαλλαγή από το τέλος άδειας επαγγελματικού υποστατικού επίσης για δύο χρόνια.

Το Σχέδιο καλύπτει τμήμα της λεωφόρου Μακαρίου και τις οδούς Στασικράτους, Ευαγόρου, Αναστάσιου Λεβέντη (πρώην Λεωνίδου), Μνασιάδου (τμήμα), Πριγκιπίσσης Ζήνας Ντε Τύρας και Θεοφάνους Θεοδότου καθώς και όλη την έκταση των οδών Αρνάλδας, Αφροδίτης, Στασάνδρου, Αγίας Ελένης, Γρηγορίου Ξενοπούλου, Μπουμπουλίνα, Ήρας και Άννης Κομνηνής. Για να ισχύσουν οι πιο πάνω όροι απαλλαγής ο ενοικιαστής θα πρέπει να προσκομίσει αίτηση υπογραμμένη από τον ίδιο και τον ιδιοκτήτη του ακινήτου και υπογραμμένο ενοικιαστήριο έγγραφο με μέγιστο ποσό ενοικίου €15/τ.μ., διάρκειας δύο χρόνων, με δικαίωμα ανανέωσης γι’ ακόμη δύο χρόνια.

Χρήσεις καταστημάτων

Τα καταστήματα που θα ενοικιαστούν θα μπορούν να αξιοποιηθούν για όλες τις επιτρεπόμενες χρήσεις που προβλέπει το τοπικό σχέδιο εκτός από περίπτερα, αρτοποιεία, υπεραγορές, πρακτορεία στοιχημάτων και σφαιριστήρια. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι αιτήσεις που θα υποβάλλουν για πολεοδομική άδεια είναι απαραίτητο να συνοδεύονται από τις απόψεις όλων των εμπλεκομένων φορέων και τα σχετικά έγγραφα. Εντός 60 εργάσιμων ημερών από την ημέρα υποβολής τους θα εξετάζονται και θα εκδίδεται απόφαση. Ελλιπείς αιτήσεις δεν θα γίνονται αποδεχτές.

Ως τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων έχει οριστεί η 31η Μαρτίου 2017.Για περισσότερες πληροφορίες για τα κίνητρα οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με το Δήμο Λευκωσίας στο τηλ. 22797007. Αναφορικά με το Σχέδιο Περιοχής του Κέντρου της Λευκωσίας περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα:

www.nicosia.org.cy/el-GR/news/town-planning/local-area-nicosia

Related Posts