elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Ο Υπουργός Ενέργειας στην ΟΕΒ

Ο Υπουργός Ενέργειας Εμπορίου Βιομηχανίας & Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης παρευρέθηκε την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ).

Ο κος Υπουργός απάντησε σε πλειάδα ερωτήσεων των επιχειρηματιών και συζήτησε μαζί τους θέματα, που άπτονται του Υπουργείου του και ειδικότερα για:

  • Τα σχέδια χρηματοδότησης για επιχειρήσεις και τρόπους ταχύτερης διεκπεραίωσης,
  • Την συμμετοχή επιχειρήσεων σε εκθέσεις στο εξωτερικό και αποτελεσματικότερη διείσδυση σε στοχευμένες αγορές,
  • Τις προοπτικές ξένων επενδύσεων στην Κύπρο,
  • Τα θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και επικαιροποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης ΑΠΕ, καθώς και την χρήση βιοκαυσίμων.
Για τα θέματα που συζητήθηκαν ο κος Υπουργός επέδειξε έντονο ενδιαφέρον και προθυμία για προώθηση τους και ζήτησε από την ΟΕΒ την κατάθεση ολοκληρωμένων εισηγήσεων, κάτι το οποίο θα γίνει πολύ σύντομα.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒ κ. Χρίστος Μιχαηλίδης εξέφρασε την ικανοποίηση της ΟΕΒ για το έργο που παράγει το Υπουργείο σε ένα ευρύτατο φάσμα αρμοδιοτήτων και κάλεσε τον κον Υπουργό όπως συνεχίσει τις προσπάθειες του για στήριξη και επέκταση των δραστηριοτήτων των κυπριακών επιχειρήσεων γενικότερα. Κλείνοντας ο κος Υπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΕΒ, για τη στενή και εποικοδομητική συνεργασία.

Related Posts