elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Ο Πρόεδρος της ΕΟΚΕ στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαικής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) κ. Γιώργος Ντάσης που βρίσκεται στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη, έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη μαζί με τα πρόσωπα που εκπροσωπούν την Κύπρο στην ΕΟΚΕ, ένας εκ των οποίων είναι ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ κ. Μιχάλης Αντωνίου.

Ο κος Ντάσης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωπαική Ένωση με κύριο το προσφυγικό λέγοντας ότι η ΕΟΚΕ σε σχετική ανακοίνωση της στήριξε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για κατανομή των προσφύγων κατά χώρα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΕΟΚΕ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό τονίζοντας τις συγκλίσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο πλευρών, εκφράζοντας την αποφασιστικότητα του για λύση του Κυπριακού.

Αργότερα ο Πρόεδρος της ΕΟΚΕ παρευρέθηκε σε έκτακτη συνεδρία του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος όπου τον καλωσόρισε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κα Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Τέλος, ο κ. Ντάσης επισκέφθηκε τα Γραφεία της ΟΕΒ όπου είχε συνάντηση με την Διευθυντική Ομάδα της Οργάνωσης με την οποία αντάλλαξε απόψεις σε ευρωπαϊκά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στις φωτογραφίες στιγμιότυπα από τις επαφές του κ. Ντάση στην Κύπρο.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΟΚΕ

Είναι ένα από τα σημαντικότερα Οργανα της Ευρωπαικής Ενωσης, αποτελείται από εκπροσώπους διαφόρων οργανώσεων, φορέων της οικονομικής ζωής και κύρια αποστολή της είναι να γνωματεύει και να διατυπώνει προτάσεις κατόπιν αιτήσεως της Ευρωπαικής Επιτροπής, του Ευρωκοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Έχει 350 μέλη από τις 28 χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης.

Η Κύπρος συμμετέχει με 5 αντιπροσώπους ένας εκ των οποίων είναι ο ΓΔ της ΟΕΒ.

Ο κ. Ντάσης έχει εκλεγεί στην Προεδρία της ΕΟΚΕ από τον Οκτώβρη του 2015. Πρόκειται για άνθρωπο δραστήριο, συναινετικό που χαίρει καθολικής εκτίμησης, ενώ είναι σταθερός φίλος της Κύπρου.

Related Posts