elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΟΕΒ: Ξανά όμηρος του συνδικαλιστικού ετσιθελισμού το Λιμάνι Λεμεσού και η Κυπριακή Οικονομία

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επ’ αόριστον απεργία που έχουν ξεκινήσει σήμερα οι εργαζόμενοι στο λιμάνι Λεμεσού.

Οι εργαζόμενοι αυτοί επέλεξαν να παραλύσουν αναίτια και χωρίς ουσιαστικά αιτήματα το λιμάνι Λεμεσού και την οικονομία του τόπου κατ΄ επέκταση, υποσκάπτοντας παράλληλα την προσπάθεια που καταβάλλει το σύνολο των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας για ανασυγκρότηση και στρεφόμενοι κατά των τεράστιων θυσιών που έχουν υποστεί οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια.

Τέτοιες ετσιθελικές ενέργειες απειλούν την ομαλή διαδικασία αποκρατικοποίησης των λιμανιών και πλήττουν την οικονομική δραστηριότητα αφού από τα λιμάνια εξαρτώνται οι εισαγωγές και εξαγωγές της χώρας.

Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται η αδήριτη ανάγκη για ρύθμιση του δικαιώματος της απεργίας στις ουσιώδεις υπηρεσίες. Η ΟΕΒ απευθύνει επείγουσα έκκληση προς την Κυβέρνηση και την Βουλή των Αντιπροσώπων να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να θωρακίσουν επιτέλους την οικονομία από τέτοιες ζημιογόνες ενέργειες, νομοθετώντας άμεσα τη ρύθμιση των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες.

Related Posts