elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΟΕΒ: Μόνο με Πολυασφαλιστικό το ΓΕΣΥ είναι βιώσιμο

Με αφορμή χθεσινές δηλώσεις Αξιωματούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), σύμφωνα με τις οποίες οι σχεδιασμοί για το ΓΕΣΥ προχωρούν όπως έχουν συμφωνηθεί με τους Κοινωνικούς Εταίρους, η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) θέλει να διευκρινίσει ότι δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανένα να μιλά εκ μέρους της και ιδιαίτερα επί θεμάτων μείζονος σημασίας όπως είναι το ΓΕΣΥ.

Οι θέσεις της ΟΕΒ διαμορφώνονται από το μόνο καταστατικά αρμόδιο συλλογικό όργανο που είναι το Διοικητικό της Συμβούλιο, αποτελούμενο από 120 Μέλη/Εκπροσώπους όλων των κλάδων οικονομικής δραστηριότητας.

Κριτήρια των εκάστοτε αποφάσεων της ΟΕΒ είναι το καλώς νοούμενο δημόσιο συμφέρον, η προαγωγή του υγιούς ανταγωνισμού και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας που αποτελεί το μοναδικό εργαλείο προόδου και ευημερίας κάθε οργανωμένης κοινωνίας.

Προς άρση κάθε παρανόησης ή και παραπληροφόρησης που οι εν λόγω δηλώσεις από τον ΟΑΥ ή από οποιαδήποτε άλλη πηγή ενδέχεται να έχουν προκαλέσει και για διόρθωση των λανθασμένων εντυπώσεων και αντιλήψεων για τις θέσεις της που μπορεί να έχουν δημιουργήσει, η ΟΕΒ επαναλαμβάνει προς κάθε κατεύθυνση τις — δέκα θέσεις αρχής επί του ΓΕΣΥ (επισυνάπτονται) όπως εγκρίθηκαν σε μαραθώνια συνεδρία του ΔΣ στις 18/7/2016.

Τονίζουμε ιδιαίτερα ότι μία από τις βασικές προϋποθέσεις για οικονομικά βιώσιμο ΓΕΣΥ με υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, είναι το Πολυασφαλιστικό, κάτι για το οποίο η ΟΕΒ θα προσπαθήσει παντοιοτρόπως να πείσει την πολιτική ηγεσία του τόπου.

Related Posts