elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΟΕΒ: Η οικονομία δεν θα αντέξει δεύτερη φορά τα ίδια λάθη

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων  (ΟΕΒ) εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις διαφαινόμενες εξελίξεις στην διαχείριση του αιτήματος των νοσηλευτών του Δημοσίου για ένταξη τους στην Κλίμακα Α8.

Η ΟΕΒ έχει καταθέσει επανειλημμένα τον σεβασμό της για την υπέροχη δουλειά που επιτελεί με επαγγελματισμό και αγάπη η μεγάλη πλειοψηφία των νοσηλευτών μας. 

Ταυτόχρονα όμως προειδοποίησε ότι τυχόν ικανοποίηση της απαίτησης τους, θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις σε σωρεία άλλων απαιτήσεων  που θα εκτοξεύσουν εκ νέου το κόστος του κρατικού μισθολογίου, σε ύψος που δεν αντέχει η οικονομία

Η πρώτη και πλέον προφανής παρενέργεια θα προκύψει από τους γιατρούς μας: Αν οι νοσηλευτές θα ξεκινούν με την Α8, τηρουμένων των αναλογιών, οι γιατροί από ποια κλίμακα πρέπει να ξεκινούν;

Η επιστροφή στις αλόγιστες πρακτικές του παρελθόντος θα οδηγήσουν σε νέο οικονομικό εφιάλτη. Η δεύτερη χρεοκοπία  θα είναι όμως και η τελευταία. Ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να συντηρήσει ξανά ένα πανάκριβο και αντιπαραγωγικό Δημόσιο.

Η ΟΕΒ καλεί την Κυβέρνηση να παραμείνει στην ορθή και πλήρως τεκμηριωμένη θέση που, η ίδια στο ανώτερο δυνατό επίπεδο, υιοθέτησε το 2016 έναντι του υπό αναφορά αιτήματος. 

Οιαδήποτε άλλη επιλογή θα φέρει στην οικονομία του τόπου νέες περιπέτειες. Και η ΟΕΒ διευκρινίζει προς κάθε κατεύθυνση: οι αντοχές της πραγματικής οικονομίας έχουν εξαντληθεί από την κρίση που άρχισε το 2010 και είναι ακόμα εδώ.

Η ΟΕΒ καλεί την Κυβέρνηση, τα Πολιτικά Κόμματα και τους εν δυνάμει υποψηφίους για το προεδρικό αξίωμα, να αφήσουν εκτός της προεκλογικής ατζέντας όσα πέτυχαν η εργατικότητα και οι θυσίες αυτού του λαού.

Related Posts