elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΟΕΒ: Ενημέρωση Εργοδοτών για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους

Η ορθή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και η πιστή τήρηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διασφάλιση υγιών εργασιακών σχέσεων. Περαιτέρω, η γνώση των δικαιωμάτων αλλά και των υποχρεώσεων των εργοδοτών και των εργοδοτουμένων αποτελούν σημαντικό πυλώνα στη διατήρηση της εργατικής ειρήνης.

Στα πλαίσια της εκστρατείας που διεξάγει το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων με σκοπό την ενημέρωση των εργοδοτών για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) διοργάνωσε ενημερωτική συνάντηση για τις επιχειρήσεις – μέλη της, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016.

Στη συνάντηση συμμετείχαν Διευθυντές, Λειτουργοί και επιθεωρητές των Τμημάτων Εργασιακών Σχέσεων, Εργασίας, Επιθεώρησης Εργασίας και των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου.

Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του Υπουργείου προέβησαν σε ενημέρωση αναφορικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εργοδοτών που προκύπτουν από τη σωστή εφαρμογή των σχετικών νομοθεσιών και επεξήγησαν τις διάφορες διαδικασίες επιθεώρησης από τα κλιμάκια του Υπουργείου. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις, να ανταλλάξουν απόψεις και να καταθέσουν τις εισηγήσεις τους επί των σχετικών θεμάτων.

erg3

erg2

Related Posts