elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΟΕΒ: Απαράδεκτες οι απεργίες στα Κυπριακά λιμάνια

Για πολλοστή φορά η Κυπριακή οικονομία γίνεται έρμαιο της συνδικαλιστικής ασυδοσίας στους κυπριακούς λιμένες, με τις συντεχνίες  να έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία στις 13 Ιουνίου. Η απεργία αυτή γίνεται όχι γιατί υπάρχει οποιαδήποτε εργατική διαφορά αλλά με αίτημα τη διακοπή πειθαρχικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος ενός εργαζόμενου.
Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) καταδικάζει τέτοιες παντελώς αδικαιολόγητες συμπεριφορές οι οποίες παραβιάζουν εξόφθαλμα τα συνδικαλιστικά θέσμια, προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και προξενούν σημαντικές ζημιές στο σύνολο της Κυπριακής οικονομίας η οποία εξαρτάται από τα λιμάνια για να διεξάγει εμπόριο με τον υπόλοιπο κόσμο. Ως πότε η πολιτεία θα συνεχίσει να επιτρέπει στην οικονομία να καθίσταται όμηρος οργανωμένων συνόλων που δρουν με πλήρη αδιαφορία για τις χιλιάδες των επιχειρήσεων που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε αντίξοες συνθήκες; Ως πότε θα συνεχίσει το σύνολο της οικονομίας να εξαρτάται από την καλή θέληση μιας μικρής μερίδας ατόμων για να λειτουργεί απρόσκοπτα;
Καλούμε τις συντεχνίες να ακυρώσουν άμεσα τα προγραμματισμένα απεργιακά μέτρα αναλογιζόμενες τις επιπτώσεις τους επί της οικονομίας.
Ακόμη και ο πιο καλόπιστος παρατηρητής έχει πλέον πειστεί πως ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι με την κατάσταση στα λιμάνια και καλούμε την πολιτεία να λάβει, επιτέλους, αποφασιστικά μέτρα για την προστασία της οικονομίας προχωρώντας άμεσα στην νομοθετική ρύθμιση του δικαιώματος της απεργίας στις ουσιώδεις υπηρεσίες.

Related Posts