elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΟΕΒ: Απαράδεκτα και ζημιογόνα τα απεργιακά μέτρα στο λιμάνι Λεμεσού

Κανόνας έχουν καταντήσει οι αδικαιολόγητες απεργίες στα Κυπριακά λιμάνια. Η έναρξη νέας επ’ αόριστο απεργίας των πλοηγών στο λιμάνι Λεμεσού από σήμερα το πρωί, θέτει για πολλοστή φορά υπό αποκλεισμό το μεγαλύτερο μέρος της Κυπριακής οικονομίας, η οποία παλεύει ακόμη να ξεπεράσει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) καταδικάζει την νέα αυτή απεργία στο λιμάνι Λεμεσού και ζητά την ακύρωση της και επιστροφή της λιμενικής δραστηριότητας στους φυσιολογικούς της ρυθμούς.

Η εκδήλωση τέτοιων συμπεριφορών από μικρές αλλά πανίσχυρες ομάδες συνδικαλιστικών συμφερόντων στα λιμάνια, γίνεται εφικτή λόγω της απουσίας ρυθμιστικού πλαισίου για τις απεργίες στις ουσιώδεις υπηρεσίες. Όσο η Πολιτεία αποφεύγει να προστατεύσει αποτελεσματικά την ομαλή λειτουργία των ουσιωδών υπηρεσιών, θα υποφέρει η οικονομία και η κοινωνία.

Καλούμε για πολλοστή φορά την Πολιτεία να προστατεύσει την οικονομία, τους φορολογούμενους, τις θυσίες των επιχειρήσεων και των εργαζομένων από τις αυθαίρετες συμπεριφορές στις ουσιώδεις υπηρεσίες. Η υπομονή της κοινωνίας και της τραυματισμένης οικονομίας έχουν πλέον εξαντληθεί.

Related Posts