elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΟΕΒ: Ανάπτυξη δυναμικής για το μέλλον

Σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μελών της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) που πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαρτίου 2016, τέθηκαν προς έγκριση και ψηφίστηκαν τα νέα κείμενα του Ιδρυτικού Εγγράφου και του Καταστατικού της οργάνωσης.
Για πρώτη φορά στα 56 χρόνια ύπαρξης και δραστηριοποίησης της ΟΕΒ, έχει γίνει εκ βάθρων τροποποίηση των σκοπών και όρων λειτουργίας της, στοχεύοντας στην ανάπτυξη νέας δυναμικής που θα οδηγήσει την Ομοσπονδία να εξελιχθεί και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα τις προκλήσεις των επόμενων δεκαετιών.
Ανάμεσα στις σημαντικότερες αλλαγές που έχουν ομόφωνα υιοθετηθεί περιλαμβάνονται τα εξής:
⦁ Ενισχύονται οι δομές και τα θεσμικά Σώματα της ΟΕΒ με συμμετοχή εκπροσώπων από όλους του κλάδους της οικονομίας για σκοπούς ευρύτερης αντιπροσώπευσης.
⦁ Καθίσταται προτεραιότητα η προβολή του θεσμού της ιδιωτικής επιχείρησης για να καταστεί συνείδηση μεταξύ του ευρύτερου κοινού η σημασία της σε μια ελεύθερη και αναπτυσσόμενη κοινωνία, με την ΟΕΒ να λειτουργεί ως καθοδηγητής και υποστηριχτής του «επιχειρείν».
⦁ Έχει περιληφθεί στους σκοπούς της Ομοσπονδίας με τον πλέον επίσημο τρόπο η προώθηση της ισότητας ανδρών και γυναικών στην απασχόληση, η ενθάρρυνση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και η προώθηση της ισόρροπης συμμετοχής των δύο φύλων σε θέσεις λήψεως αποφάσεων.
⦁ Στους σκοπούς έχει επίσης περιληφθεί η συνεργασία με ακαδημαϊκά Ιδρύματα και άλλους φορείς του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης, της έρευνας και της καινοτομίας.
Η καθαρή εντολή από τα Μέλη της ΟΕΒ μέσα από τις πιο πάνω αποφάσεις, ενδυναμώνει τον ρόλο της ως του κατεξοχήν εκπροσώπου του εργοδοτικού κόσμου στην Κύπρο και στο εξωτερικό και ενισχύει την προοπτική της. Η ΟΕΒ εισέρχεται πλέον δυναμικά στις επόμενες δεκαετίες.

Related Posts