elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΟΕΒ:Ικανοποίηση για την παράταση πολεοδομικών κινήτρων για αναπτύξεις γηπέδων γκολφ

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) χαιρετίζει τις πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για παράταση του Σχεδίου Παροχής Πολεοδομικών Κινήτρων και για την τροποποίηση του χρονοδιαγράμματος που αφορά τις αναπτύξεις γηπέδων γκολφ.

Σ΄ότι αφορά το Σχέδιο Παροχής Πολεοδομικών Κινήτρων, δόθηκε διετής παράταση στην κατάθεση της πολεοδομικής άδειας και της άδειας οικοδομής, μέχρι τις 29 Ιουνίου 2019, υπό κάποιες προϋποθέσεις.

Η ίδια χρονική παράταση δόθηκε και για αναπτύξεις γηπέδων γκολφ όπου ουσιαστικά μετατίθεται η υποχρέωση εξασφάλισης πολεοδομικής άδειας και άδειας διαίρεσης για το master plan και πολεοδομικής άδειας και άδειας οικοδομής για τις εγκαταστάσεις του γηπέδου γκολφ μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018.

Η ΟΕΒ εκφράζει την ευαρέσκεια της γιατί τα πιο πάνω συνιστούν υιοθέτηση και ικανοποίηση δικού της αιτήματος προς την Κυβέρνηση. Τέτοιες αποφάσεις συμβάλουν με ουσιαστικό τρόπο στην αναθέρμανση του τομέα των ακινήτων και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, βελτιώνουν τις προοπτικές για νέες επενδύσεις και προσθέτουν ακόμα ένα σημαντικό λιθαράκι στην ανάπτυξη της οικονομίας μας.

Related Posts