elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Μελέτη ΟΕΒ για τις συνέπειες της έκρηξης στην κυπριακή οικονομία

Συνήλθαν χθες η Εκτελεστική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και συζήτησαν την οικονομική κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά το τραγικό συμβάν της Δευτέρας 11 Ιουλίου.

Στην αρχή της συνεδρίας τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη των αδικοχαμένων συμπατριωτών μας.

Εκφράζουμε την απογοήτευση μας για τον τρόπο χειρισμού του θέματος με τη γνωστή κατάληξη. Εκτός των άλλων τραγικών συνεπειών το αποτέλεσμα για την οικονομία είναι πολύ αρνητικό και τις συνέπειες θα τις υποστεί δυστυχώς και πάλι ο ιδιωτικός τομέας, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι.

Η ΟΕΒ διαπιστώνει ότι έχει δημιουργηθεί πολύ αρνητικό κλίμα στην οικονομία και στην αγορά με αποτέλεσμα δυσμενείς επιπτώσεις στην Βιομηχανία την κατανάλωση και την διάθεση για νέες επενδύσεις. Για διαπίστωση των συνεπειών στην οικονομία η ΟΕΒ άρχισε ειδική μελέτη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σε συνεργασία με την Α.Η.Κ., η οποία ήταν παρούσα στη συνεδρία του Δ.Σ., η ΟΕΒ θα προχωρήσει σε εισηγήσεις για πιθανές διαφοροποιήσεις, εκεί που είναι εφικτό, του ωραρίου λειτουργίας ενεργοβόρων επιχειρήσεων. ΄Εχει ήδη συσταθεί από κοινού ομάδα επαφής της ΟΕΒ και της Α.Η.Κ. η οποία θα εξετάζει επί καθημερινής βάσεως τα προβλήματα που δημιουργούνται στις επιχειρήσεις από την διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η λύση του ενεργειακού προβλήματος πρέπει να εμπλέκει και τον ιδιωτικό τομέα με ετοιμασία προσφορών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο. Η μέθοδος αυτή του Outsourcing θα πρέπει να αποτελέσει το πρώτο βήμα για πλήρη φιλελευθεροποίηση του τομέα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο τόπο μας, και για προώθηση όλων των ειδών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ενόψει της συνάντησης των πολιτικών κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την οικονομία ζητούμε όπως πέραν των δημοσιονομικών μέτρων ληφθούν και μέτρα για ανάπτυξη και αναθέρμανση της οικονομίας.

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων είναι στην διάθεση του κράτους για συνεργασία ώστε να ξεπεραστούν τα σημερινά προβλήματα και είμαστε βέβαιοι ότι με καλή διάθεση όλων, αυτό θα επιτευχθεί.

Related Posts