elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Μεγάλη αύξηση πωλήσεων ακινήτων σε Κινέζους προβλέπουν οι Επιχειρηματίες Ανάπτυξης Γης

Τεράστιες προοπτικές για την κυπριακή αγορά ακινήτων ανέδειξε το «Cyprus Real Estate Forum», που διοργάνωσε στις 18 Οκτωβρίου στη Σαγκάη ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, μέλος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ). Στο φόρουμ, το οποίο παρακολούθησαν πέραν των 70 ατόμων, τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης καθώς και ανώτεροι αξιωματούχοι από την Κύπρο και την Κίνα. Σ’ αυτό συμμετείχαν εκτός από τα μέλη του Συνδέσμου και εκπρόσωποι των μεγαλύτερων κινεζικών οργανισμών του τομέα, οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι και έτοιμοι να θέσουν τη χώρα μας στις στρατηγικές και επενδυτικές τους προτεραιότητες.

Στο χαιρετισμό του στο συνέδριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη σημαντική πρόοδο που καταγράφει η κυπριακή οικονομία και στις ακόμη πιο θετικές προοπτικές που προδιαγράφονται. Ευκαιρίες για επενδύσεις, σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, εντοπίζονται σε όλους τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας, και ανέφερε ως παραδείγματα, την αγορά ακινήτων, τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα και την ενέργεια. Αναλύοντας τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα αλλά και την πολυσυλλεκτικότητα που παρουσιάζει η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός, πρόβαλε, μεταξύ άλλων, το ελκυστικό νομικό και φορολογικό σύστημα αλλά και μια σειρά άλλων παραμέτρων, όπως την ποιότητα ζωής, την ασφάλεια και τις σύγχρονες υποδομές που προσφέρει.

Αφού αναφέρθηκε στις εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες ότι η κυπριακή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προσφέρει κάθε δυνατή και αναγκαία βοήθεια και υποστήριξη στους Κινέζους επενδυτές, προσκαλώντας τους να έρθουν στην Κύπρο για να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι ότι η χώρα μας αποτελεί ένα εξαιρετικό προορισμό για να ζήσουν, να επενδύσουν και να ευημερήσουν. Τέλος ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με ιδιωτικό οργανισμό στην Κίνα έτσι ώστε μέχρι το τέλος του 2016 να υπάρχουν 15 διαφορετικά σημεία σ΄ ολόκληρη την Κίνα όπου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι ν’ απευθύνονται για ‘έκδοση βίζας.

Παντελής Λεπτός: Είμαστε βέβαιοι ότι το ενδιαφέρον που είδαμε
στο φόρουμ θα μεταφραστεί σύντομα σε πράξεις

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών κ. Παντελής Λεπτός, ο οποίος παρουσίασε στο συνέδριο τα πλεονεκτήματα που συγκεντρώνει η Κύπρος και τα κίνητρα που προσφέρει σε ξένους αγοραστές ακινήτων και επενδυτές, δήλωσε ότι η επιτυχία του συνεδρίου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. «Καταφέραμε να συγκεντρώσουμε στην ίδια αίθουσα τους μεγαλύτερους οργανισμούς της Κίνας με εξειδίκευση στην αγορά ακινήτων στο εξωτερικό, μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο εκπροσώπησης». Πρόκειται, ανέφερε ο κ. Λεπτός, για μια πολύ σημαντική επιτυχία, στην οποία συνέβαλε καθοριστικά η παρουσία και παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο θέλουμε και δημόσια να ευχαριστήσουμε. «Ειμαστε βέβαιοι ότι το μεγάλο κινεζικό ενδιαφέρον που όλοι διαπιστώσαμε στο συνέδριο, πολύ σύντομα θα μεταφραστεί σε πράξεις, συμβάλλοντας στην ανάκαμψη του κλάδου και την επανεκκίνηση της κατασκευαστικής βιομηχανίας, αλλά πρωτίστως στα έσοδα του κράτους και την προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας για επάνοδο σε δυναμική ανάπτυξη», σημείωσε ο κ. Λεπτός.

Στη συνέχεια έγινε σύντομη παρουσίαση της κατάστασης και των προοπτικών που παρουσιάζει η κυπριακή αγορά ακίνητης ιδιοκτησίας από τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου, κ. Γιάννη Μισιρλή.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τιμητικών διπλωμάτων στους εκπροσώπους των Κινέζικων οργανισμών τους οποίους ο Σύνδεσμος ευχαριστούσε για τη συνεισφορά τους στην κυπριακή οικονομία.

Related Posts