elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Λιμάνι Λεμεσού: Η ασυδοσία ανεξέλεγκτη και το Κράτος ανοχύρωτο

Οι επανειλημμένες απρόκλητες και κοινωνικά ανάλγητες δυναμικές κινητοποιήσεις από μικρές ομάδες προνομιούχων εργαζομένων στο λιμάνι Λεμεσού (ενός από τους βασικότερους βραχίονες της οικονομικής δραστηριότητας του τόπου), έχουν πλέον πείσει και τους πιο δύσπιστους ότι οι απεργίες στις ουσιώδεις υπηρεσίες πρέπει επιτέλους να ρυθμιστούν με νόμο.

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) έχει ετοιμάσει και καταθέσει πρόταση νόμου με την οποία, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η λήψη απεργιακών μέτρων, θα προστατεύεται επαρκώς η οικονομική δραστηριότητα και κυρίως το κοινωνικό σύνολο από ασύδοτες και καταχρηστικές συμπεριφορές εργαζομένων σε ουσιώδεις υπηρεσίες.

Οι θυσίες των επιχειρήσεων και των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, και κυρίως των δεκάδων χιλιάδων ανέργων, κινδυνεύουν να πάνε χαμένες στο βωμό στενά επαγγελματικών συμφερόντων αμελητέου αριθμού εργαζομένων που νέμονται τον εθνικό πλούτο και τον μεταχειρίζονται ως προσωπική τους περιουσία.

Η ΟΕΒ ρωτά: Για πόσο ακόμα το κράτος θα ανέχεται αυτή την κατάσταση αφήνοντας κοινωνία και οικονομία όμηρους ασύδοτων συμπεριφορών;

Related Posts