elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Κρίσιμα θέματα της οικονομίας στο επίκεντρο συνάντησης ΟΕΒ – Τρόικας

Κρίσιμα θέματα της οικονομίας ήταν στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου μεταξύ αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) αποτελούμενης από τον Αναπληρωτή Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Οικονομίας κ Αντώνη Φραγκούδη και την Αναπληρώτρια Διευθύντρια Εργασιακών Σχέσεων & Κοινωνικής Πολιτικής κα Λένα Παναγιώτου, και κλιμακίου της Τρόικας αποτελούμενο από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Την συνάντηση απασχόλησαν τα εξής:

• Σημειώθηκε με ανησυχία η καθυστέρηση που παρατηρείται στην ψήφιση των νομοσχεδίων για την μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας με την ΟΕΒ να τονίζει την ανάγκη ολοκλήρωσης της διαδικασίας το συντομότερο.

• Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδείχθηκε στο θέμα της ΑΤΑ με αφορμή την έναρξη του διαλόγου υπό την αιγίδα της Υπουργού Εργασίας, με την ΟΕΒ να επεξηγεί τις διακηρυγμένες θέσεις της επί του θέματος.

• Οι εκπρόσωποι της Τρόικας ζήτησαν από την ΟΕΒ λεπτομέρειες για την κατάσταση πραγμάτων σε σχέση με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και την ανανέωση των συμβάσεων σε βασικούς κλάδους της οικονομίας.

• Συζητήθηκαν επίσης οι σχεδιασμοί για το ΓΕΣΥ με τους εκπροσώπους της ΟΕΒ να τονίζουν την σημασία της υιοθέτησης ενός πολυασφαλιστικου συστήματος.

• Τέλος, καταγράφηκαν με ικανοποίηση ο θετικός ρυθμός ανάπτυξης, η μείωση της ανεργίας, η αύξηση στις αφίξεις τουριστών και η μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων.

Related Posts